Το ραδιόφωνο της πόλεως των Αθηνών

Όταν τα FM της Αθήνας πνίγονται από ανθρώπινες «φωνές», πολλές «φωνές» που σχολιάζουν οτιδήποτε, οι μουσικοί ραδιοσταθμοί αποτελούν όαση. Αποτελεί δυστυχία για πόλεις σαν την Αθήνα να υπάρχουν τόσο πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με βάση τη «φωνή» και τόσο λίγοι με θέμα τη μουσική. 
 
Ένα απλό searching στην μπάντα των FΜ στην Αθήνα αρκεί για να αντιληφθείτε του λόγου το αληθές. Από «φωνή» σε «φωνή», από άποψη σε άποψη και από σχόλιο σε σχόλιο. Υπάρχουν, μάλιστα, ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν παίζουν καθόλου μουσική, για να μην πληρώνουν δικαιώματα, όπως λένε. Άσε που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τους ακούμε μόνο στο αυτοκίνητο, και «μιξάρουν» το σήμα τους για τέτοιο χώρο ακρόασης. 

Στην μπάντα των FM, ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρέσεις. Οι Eν Λευκώ, Kosmos, Tρίτο Πρόγραμμα, Pepper 96.6 και τόσοι άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν 24 ώρες την ημέρα καλή μουσική. Ορισμένες, μάλιστα, εκπομπές τους δε χρησιμοποιούν MP3 κομμάτια, αλλά CD και βινύλια. Αυτό είναι υπέροχο για τους φαν της μουσικής που έχουν tuner στο στερεοφωνικό τους με ικανότητα να αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες της ακρόασης. Οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν και αγαπούν τη μουσική, γιατί τα FM είναι μουσικά από τη φύση τους - ήταν ένας λόγος για τον οποίο σχεδιάστηκαν.

Για τις «φωνές» υπήρχαν τα AM. Αυτές οι απαίσιες «φωνές», που γεμίζουν με την αγριότητά τους τα πανέμορφα FM της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας, είναι η αιτία που οι Έλληνες ακροατές έστρεψαν την πλάτη τους από την ιερή απόλαυση της μουσικής οικιακής ραδιοφωνικής ακρόασης. Μόνο στην Ελλάδα ακούμε ραδιόφωνο μόνο στο αυτοκίνητο, όπως και μόνο στην Ελλάδα βασιλεύουν οι «φωνές» στο ραδιόφωνο. Έλεος, κύριοι «πειρατές» των FM, λίγη καλή μουσική δε βλάπτει.

http://www.hxoseikona.gr/reviews/accessories/48-8200t.html

Σχόλια