Batman: Last Knight on Earth (τρίτομο), των Scott Snyder και Greg Capullo


Ανέκαθεν με έλκυε η δυναμική της σχέσεως του Μπάτμαν με τον Τζόκερ. Ο Snyder οικοδομεί πάνω σε αυτή τη δυναμική την ιστορία του, τοποθετώντας τον ήρωά μας σε ένα μέλλον, όπου κυριαρχεί ένας απόλυτος δικτάτωρ, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία ως μέσο υποταγής συνειδήσεων, καταπνίγοντας κάθε ελευθερία. Η ιδιαιτερότητα στην ως άνω τετριμμένη ιστορία έγκειται στο γεγονός ότι ο Snyder εφευρίσκει ένα ευφάνταστο τέχνασμα για να καταστήσει τον Τζόκερ συνοδοιπόρο του Μπάτμαν! Δημιουργεί με τον τρόπο αυτό έξυπνους και σπαρταριστούς διαλόγους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα διαρκές μειδίαμα στα χείλη κάθε αναγνώστη.

Το σχέδιο του Capullo έχει καθαρές γραμμές, παρουσιάζοντας ένα οικείο οπτικό αποτέλεσμασε όσους διάβασαν την New 52 εκδοχή του Μπάτμαν .

Και οι τρεις μικροί τόμοι κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά -σε λίγα, δυστυχώς, αντίτυπα ελέω κρίσεως… Στον τρίτο τόμο διέκρινα μια βιασύνη ολοκλήρωσης της ιστορίας, η οποία, όμως, δεν υποβαθμίζει τη γενικότερη ποιότητα του έργου. Αν είστε φίλος του Σκοτεινού Ιππότη, θα απολαύσετε κάθε στιγμή της νέας του περιπέτειας!

Παναγιώτης Φούκας

Σχόλια