Διακοπές στην Αμοργό!

Καλησπέρα σε όλους!

Πριν λίγες ημέρες επέστρεψα από την Αμοργό και αποφάσισα να παραθέσω λίγες πληροφορίες για όποιον σκέφτεται να επισκεφθεί το νησί.

Καταρχήν εμείς πήγαμε με το Blue Star 1 που αναχωρεί κάθε Σάββατο βράδυ στις 23.30 και φθάνει στα Κατάπολα (ένα εκ των δύο λιμανιών της Αμοργού) στις 05.00 της επομένης(η πιο γρήγορη λύση που υπάρχει) , που σημαίνει πως σε 5,5 ώρες είσαι στο νησί όταν κατά μέσο όρο χρειάζεσαι 7-8 ώρες τις υπόλοιπες μέρες. Να κλείσετε όμως θέσεις αεροπορικού τύπου να πάτε πιο ξεκούραστα.Για την επιστροφή υπάρχει αντίστοιχο βραδινό δρομολόγιο της ίδιας εταιρίας , κάθε Σάββατο πάλι στις 23.55 με ώρα άφιξης όμως 6.45 το πρωί της επομένης. Τα υπόλοιπα δρομολόγια κάνουν 7-9 ώρες.

Από διαμονή θα πρότεινα την Χώρα και μετά τα Κατάπολα αλλά με την επιλογή της Χώρας μακράν μπροστά. Είναι πολύ γραφική , ήσυχη , όμορφη και μικρή και είναι σχεδόν στην μέση του νησιού.Εμάς μείναμε στη Χώρα , στην πανσιόν Μαρουσσώ και μας άρεσε πολύ.

Από φαγητό θα πρότεινα το Λιοτρίβι ( να δοκιμάστε Καλόγηρο-παραδοσιακό πιάτο με μοσχάρι , τομάτα , μελιτζάνα και λιωμένο τυρί)στην Χώρα και το Μουράγιο ( για θαλασσινά ) στα Κατάπολα.

Για ποτό στην Χώρα έχει διάφορα μπαράκια...Ωραίο και κοσμικό το Botiglia, πιο εναλλακτικό το Γιασεμί και για κάτι πιο ήσυχο και χαλαρό πάμε προς την πλατεία στον Ήλιο και στη Λόζα.

Από παραλίες οι τρεις καλύτερες κατά τη γνώμη μας ήταν :
1.Νικουριά (είναι ακατοίκητο νησάκι και περνάς με καικάκι από τον Άγιο Παύλο- 4? με επιστροφή)
2.Μαλτέζι (στα Κατάπολα-πάτε είτε με τα πόδια από το μονοπάτι είτε με το καικάκι από το λιμάνι που στοιχίσει 3? με επιστροφή.)
3.Μούρος(υπέροχα καταπράσινα νερά)
4.Γραμβούσα (νησάκι ακατοίκητο και περνάτε απέναντι από την Καλοταρίτισσα)
Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες!!

Οπωσδήποτε θα πάτε στη Μονή της Χοζοβιώτισσας , στην οποία θα μείνετε έκπληκτοι από την ανεπανάληπτη θεά που σου κόβει την ανάσα. Η Μονή δέχεται από τις 8 το πρωί έως τις 7 απόγευμα με ένα κενό μεταξύ 2-5 το μεσημέρι. Είναι λίγο κουραστική η ανάβαση αλλά αξίζει 100%!! Σας προτείνω να πάτε στις 8-8.30 το πρωί αλλιώς αργά το απόγευμα πριν το κλείσιμο....Η κούραση της ανάβασης σε συνδυασμό με τον ήλιο θα σας κουράσουν πολύ!
Θα πιείτε οπωσδήποτε ψημένη ρακή και θα μην παραλείψετε να πάρετε και μαζί σας φεύγοντας από ένα από τα καταστήματα που πουλάνε παραδοσιακά προϊόντα. Επίσης να δοκιμάστε και τα λουκουμάκια με την ρακή τα οποία έχουν υπέροχη γεύση.

Τα αρνητικά:
-θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για την επίσκεψή μας στο καφέ μπαρ Moon Bar Κατερίνα στα Κατάπολα. Ήταν επιεικώς απαράδεκτα όλα.Σερβιτόροι αλλοδαποί που δεν μπορούσες να συνεννοηθείς καλά, αθλιότατος καφές , μπαγιάτικο ψωμί στο πρωινό , απουσία της ιδιοκτήτριας και το χειρότερο όταν ζήτησα απόδειξη μου είπαν ''αν ξέρεις κόψε την μόνη σου , εμείς δεν ξέρουμε..''...Τραγικό!!!!
-στην ταβέρνα Πανόραμα στα Θολάρια μας σέρβιραν πατατάτο (ένα από τα παραδοσιακά τους πιάτα) το οποίο ήταν μπαγιατικό , τουλάχιστον 3 ημερών. Δεν σερβίρσεις παραδοσιακό πιάτο όταν δεν είναι φρέσκο....
- η τόση φημισμένη για τα γλυκά της Καλλιστώ στην Χώρα , δεν μας εντυπωσίασε, το αντίθετο θα έλεγα. Είναι απλά το μόνο καθαρά γλυκοπωλείο στην Χώρα και το εκμεταλλεύεται. Πολύ ωραία σοκολατοποιίας και γλυκά κουταλιού φάγαμε στην Λόζα στην ομώνυμη πλατεία της Χώρας. Επίσης πολύ ωραίο γλυκοπωλείο είναι το Μέλι και Κανέλα στα Κατάπολα, στον δρόμο πίσω από το λιμάνι.

https://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%91%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-2012.40992/ 

Σχόλια