Yoshi’s Woolly World (Wii U και 3DS)

Με το παιχνίδι Yoshi’s Wooly World εισερχόμαστε σε έναν γλυκό, παραμυθένιο και πιο φευγάτο κόσμο. Ούτε κατά διάνοια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο μπορεί να αλλάξει η οθόνη της τηλεόρασης μας αλλά και η διάθεσή μας με αυτό το παιχνίδι. Η Ιαπωνική εταιρία Good – Feel με ένα πετυχημένο παρελθόν συνεργασίας με την Nintendo, υπεύθυνη επίσης για το επίσης πολύ πετυχημένο Kirby, επανέφερε ξανά τον Yoshi στην οικιακή μας κονσόλα για πρώτη φορά μετά το 1997, που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το Yoshi’s Story για το Nintendo 64.
Η οθόνη σας θα γεμίσει από αξιαγάπητους και έτοιμους για όλα χαρακτήρες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι (DIY!) από μαλλί, σαν να τους έχουν πλέξει τα χεράκια της αγαπημένης σας γιαγιάς. Η ιστορία εξελίσσεται στο Craft Island, το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο από υφάσματα, κουμπιά, σεμεδάκια (της γιαγιάς πάλι) και μαλλί, δίνοντας μας έτσι την εντύπωση ότι όλα είναι πιθανά να συμβούν.

Στην αρχή, βλέποντας την περιγραφή και το εξώφυλλο του παιχνιδιού σχεδόν όλοι υποθέτουμε ότι λόγω του αξιολάτρευτου σκηνικού και tvn χαριτωμένων χαρακτήρων, πρέπει να απευθύνεται, ηλικιακά τουλάχιστον, σε παιδιά. Στην περίπτωση μας πάντως, όταν το "φορτώσαμε" στην κονσόλα Wii U σχεδόν αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ γλυκό παιχνίδι μεν, με πολλούς εχθρούς, παγίδες, εμπόδια αλλά και σενάρια διάσωσης δε.

Ο Kamek είναι ο κακός του παιχνιδιού. Ένας μάγος, ο οποίος είναι σύμβουλος του μεγαλύτερου κακού όλων, του Bowser. Έχει μετατρέψει όλους τους Yoshi σε κουβάρια μαλλιού, τα Wonder Wools, εκτός από δύο μικρούς Yoshi που διέφυγαν, τον πράσινο και τον κόκκινο Yoshi στους ώμους των οποίων πέφτει το βάρος της εύρεσης και απελευθέρωσης των υπολοίπων Yoshi. Είτε παίζοντας με έναν Yoshi είτε με δύο, στόχος είναι να προσπερνάμε τα Piranha φυτά, τους γκρεμούς, τη λάβα, τα Shy Guy και διάφορους εχθρούς που ξεπηδάν από παντού για να φτάσουμε τελικά στην απελευθέρωση όλων των Yoshi. Το παιχνίδι θυμίζει αρκετά την πορεία του Kirby και του Rayman αφού και αυτό εδώ είναι side-scrolling, platform video game με το αναμενόμενο άγχος και τα ανάλογα puzzles.

Καταρχήν να τονίσουμε ότι το Yoshi’s Wooly World είναι υπερβολικά αστείο. Ξεκινώντας από τους ήχους που βγάζουν οι Yoshi μέχρι και το πιο μικρό περιστατικό. Είναι ίσως από τα λίγα παιχνίδια που δε μας πείραζε και πολύ αν χάναμε τη ζωή μας και γυρνούσαμε στο τελευταίο σημείο αποθήκευσης. Το παιχνίδι παίζεται με έναν ή δύο παίκτες. Όταν παίζουμε με δύο παίκτες, το να γίνουμε αυγό που πετάει και να παρακαλάμε το διπλανό μας να μας κάνει Yoshi για να μπορούμε να παίξουμε, παράγει αρκετό γέλιο ακόμη και την πολλοστή φορά που θα το κάνουμε.
Όλο το παιχνίδι εκτυλίσσεται σε έναν διαφορετικό κόσμο, ο οποίος είναι φτιαγμένος από μαλλί, υφάσματα, κουβάρια, κουμπιά, αλλά και τραπεζομάντηλα. Είναι τόσο ρεαλιστικό που το έδαφος όπου πατάν οι χαρακτήρες μας βουλιάζει και κάνει λακουβίτσες, δηλαδή μιμείται την κίνηση του κρεβατιού και του καναπέ όπως ακριβώς όταν καθόμαστε επάνω τους. Η λάβα που βλέπουμε αλλά και οι φωτιές όπως και όλοι οι εχθροί είναι επίσης φτιαγμένοι από βελόνες και μαλλί, δηλαδή πλεκτοί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι θανατηφόροι. Τα Shy Guy ή τα ιπτάμενα πουλιά μπορεί να μην προκαλούν άμεσα το θάνατο, γιατί ο Yoshi έχει στην κατοχή του αρκετές καρδιές οι οποίες θα φανούν αρκετά χρήσιμες. Επίσης το να πέσετε στα δόντια ενός φυτού Piranha ή να γκρεμοτσακιστείτε από έναν γκρεμό είναι πολύ εύκολο.

Σε αρκετά παιχνίδια της κονσόλας Nintendo, ο έχων στα χέρια του το gamepad μερικές φορές χάνει όλη την ενέργεια και το μεγαλείο που προβάλλεται από την οθόνη της τηλεόρασης, αφού κοιτάει αρκετά συχνά το gamepad. Σε αυτό εδώ το παιχνίδι αυτό, ευτυχώς, δεν ισχύει. Είτε παίζει κάποιος με το gamepad, είτε με οποιοδήποτε κοντρόλ Wii, αφού όλα είναι συμβατά, όλοι κοιτάνε την οθόνη της τηλεόρασης. Έτσι όλοι έχουν την ίδια ευχαρίστηση από το παιχνίδι και τα όμορφα γραφικά.

Σαν στόχο έχουμε να βρίσκουμε λουλούδια αλλά και διαμάντια που αξίζουν πολλούς πόντους και είναι κρυμμένα, τραβώντας κλωστές και ξηλώνοντας κυριολεκτικά το έδαφος κάτω από τα πόδια των Yoshi, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να μαζεύουμε κουβάρια από διάφορα πλεκτά καλάθια, τα οποία (κουβάρια) θα μας φανούν χρήσιμα στην εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού σε αρκετά σημεία θα πρέπει να το ρίξουμε στο πλέξιμο για να προχωρήσουμε στο παιχνίδι. Τα κουβάρια τα μαζεύουν οι Yoshi πηδώντας ψηλά, χτυπώντας στην κυριολεξία τα καλάθια με το κεφάλι τους για να πετάξουν έξω τα πολυπόθητα κουβάρια. Μπορείτε αν θέλετε να ανεβάσετε στο κεφάλι του Yoshi τον συμπαίκτη σας (τον άλλο Yoshi δηλαδή) και να χτυπάτε το δικό του κεφάλι στο καλάθι. Είναι πολύ πιο αστείο έτσι!

Μία ακόμη αστεία περίπτωση, η πιο αστεία θα λέγαμε, είναι ότι ο ένας Yoshi (κόκκινο θα τον πούμε) μπορεί να φάει τον άλλον Yoshi (πράσινο), ή κάποιον από τους εχθρούς, εκτός από τα φυτά Piranha. O λοιπόν ο ένας Yoshi τρώει τον άλλον, τον έχει κυριολεκτικά μέσα στο στόμα του και τον φτύνει οπότε θέλει κρατώντας τον ως μπάλα ή στοχεύοντας προς ένα στόχο τον εκσφενδονίζει, με πολλές φορές άγνωστα αποτελέσματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια που είναι στο στόμα του ο άτυχος πράσινος Yoshi, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, οπότε ο συμπαίκτης σας και χειριστής του άτυχου πράσινου Yoshi που κάθεται στην διπλανή θέση, θα αρκεστεί να φωνάζει «φτύσε με, φτύσε με!». Όταν δε ο κακός συμπαίχτης ρίξει τον ταλαίπωρο Yoshi κάτω στο έδαφος αντί να τον εκσφενδονίσει με φορά προς κάποιο σημείο, τον αφήνει σε μορφή άβουλης μπάλας και ο πράσινος Yoshi απλά θα ακολουθεί. Το κακό με αυτήν την υπόθεση είναι ότι όταν ο ένας Yoshi που έχει καταβροχθίσει το συμπαίχτη του χάσει, χάνει και ο άλλος. Επίσης, όταν από λάθος χειρισμό και επειδή δεν υπάρχει Hint System, ο φαγάνας Yoshi εκσφενδονίσει σε ατυχές μέρος (π.χ σε γκρεμό) τον άλλον, ο Yoshi που εκσφενδονίζεται χάνει τη ζωή του και μετατρέπεται σε αυγό, το οποίο για να κατέβει προς τον Yoshi, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο Α και τα βελάκια προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε. Φυσικά το να τρώει ο ένας τον άλλο έχει και κάποιο άλλον λόγο πέρα από το αστείο της υπόθεσης.

Σε μερικά σημεία η πρόσβαση δεν γίνεται με κανέναν άλλον τρόπο, πέραν από τον εκσφενδονισμό του ενός Yoshi, ή αν παίζει ένας παίκτης (single player) την αποκάλυψη κάποιου τεχνάσματος με το πέταγμα κάποιου εχθρού ή κουβαριού, το οποίο το έχει και αυτό καταβροχθίσει ο Yoshi, προς κάποιο μυστηριώδης συννεφάκι.
 
Τα φυτά Piranha που προαναφέραμε, είναι από τους χειρότερους εχθρούς καθώς δεν μπορούν οι Yoshi να τα φάνε. Ευτυχώς μπορείτε να πετάξετε από πάνω τους, αφού πατώντας το πλήκτρο Α έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε τους Yoshi μας να ίπτανται για λίγο. Ένα άλλο τέχνασμα είναι να πετάξουμε στα Piranha κουβάρια από κλωστή και να τα δέσουμε, περνώντας από πάνω τους ελεύθερα ή να περιμένουμε, για σιγουριά, αφού μετά από σύντομο χρονικό διάστημα τα Piranha πέφτουν από την θέση τους, προφανώς από ασφυξία και αφήνουν ελεύθερο το πεδίο.

Τα Shy Guys και κάποιοι λοιποί εχθροί που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα κάποιοι κάστορες, ιπτάμενα πουλιά, κ.α είναι αρκετά ήρεμα για εχθροί, αφού είτε χτυπώντας τα στο κεφάλι είτε τρώγοντας τα, τα ξεφορτωνόμαστε σχετικά εύκολα. Όσους εχθρούς μπορούν να φάνε οι Yoshi, μπορούνε να τους πετάξουν επίσης, όπως και τον συμπαίκτη τους Yoshi, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Όπου λοιπόν χρειαστεί και δεν έχετε κουβάρια, πετάτε τους εχθρούς σας πάνω σε παραμάνες και αυτοί πλέκουν το έδαφος για να προσεγγίσετε τον επόμενο προορισμό σας.

Γεγονός είναι πάντως ότι παρόλο που οι περισσότεροι εχθροί είναι σχετικά εύκολοι πάντα σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια, τα επίπεδα του Yoshi]s Woolly World παρουσιάζουν πολλές δυσκολίες. Τα κενά (γκρεμοί) για παράδειγμα που υπάρχουν ανάμεσα σε διάφορα σημεία είναι πολύ δύσκολα να τα προσπεράσεις και πρέπει να επιδοθεί κανείς σε ασκήσεις γεωμετρίας για να πετάξει τον Yoshi προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπρόσθετα υπάρχουν κάποιες κυλιόμενες μπάρες που σε σπρώχνουν προς κάποια σημεία, τα οποία είναι δύσκολο να τα αποφύγεις κ.α. Όσο λοιπόν ανεβαίνουμε σε επίπεδα κλιμακώνεται η δυσκολία δημιουργώντας την αντίστοιχη ένταση σε όλους τους παίκτες.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να παίξετε το Yoshi’s Woolly World, ο ένας είναι το Classic Mode και ο άλλος το Mellow Mode. Η εναλλαγή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή από τους χειριστές των Yoshi και η μόνη διαφορά των δύο τρόπων, είναι ότι στο Mellow Mode, οι Yoshi αποκτούν φτερά οπότε μπορούν και πετάνε. Ο μόνος λόγος για να το κάνετε αυτό κατά την γνώμη μας, είναι για να γλυτώσετε τους πολλούς εχθρούς που αφαιρούν καρδιές ιδιαίτερα όσο ανεβαίνουμε επίπεδα.

Θα δούμε χρήση Amiibo και στο Yoshi’s Woolly World. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετές φιγούρες Amiibo αλλάζοντας κάπως την εμφάνιση των Yoshi στην οθόνη. Μία διαφορά από τις υπόλοιπες φιγούρες Amiibo όμως, είναι ότι οι φιγούρες Amiibo που είναι αποκλειστικά για τη χρήση στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι φτιαγμένες από μαλλί αναδεικνύοντας τον τίτλο και την μοναδική αισθητική του. Μία όμορφη προσθήκη στη συλλογή των Amiibo. Τα Amiibo μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μόνο όταν παίζει ένας παίκτης, και αυτό γιατί δημιουργεί ένα αντίγραφο Yoshi το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί σα να παίζουμε με δύο παίκτες.

Στις τελικές μάχες (Boss Battles), οι οποίες είναι στο τέλος κάθε γύρου, θα δούμε διαφορετικούς εχθρούς και θα πρέπει να ανακαλύψουμε τις αδυναμίες τους ώστε να τελειώσουμε την πίστα και να πάμε στην επόμενη. Για παράδειγμα θα δείτε έναν τεράστιο κάστορα τον οποίο πρέπει να χτυπάτε όποτε σας δίνετε η ευκαιρία, καθώς εκείνος θα κάθεται επάνω σας ή θα σας πετάει διάφορα αντικείμενα. Κάθε μάχη είναι διαφορετική και η δυσκολία κλιμακώνεται καθώς ανεβαίνουμε επίπεδα. Κάποιες φορές οι εχθροί θα απαιτούν περισσότερη δύναμη και έτσι θα πρέπει να μετατρέπετε τους Yoshi σε ένα τεράστιο σφυρί, το οποίο παράγει αρκετή δύναμη για να βγάλετε γρηγορότερα τον εχθρό από την μέση.

Το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλετε για να αποκτήσετε το χαριτωμένο, έξυπνο, διασκεδαστικό αλλά και συνάμα αγωνιώδη τίτλο του Yoshi’s Woolly World, είναι 50€ και στην Ελλάδα μπορείτε να προμηθευτείτε το εν λόγο παιχνίδι από τον επίσημο αντιπρόσωπο της Nintendo, την εταιρία Nortec. Πρωτοποριακή και αρκετά ρεαλιστική υφή των χαρακτήρων σε ένα εξίσου γλυκό γραφικό περιβάλλον το οποίο χαλαρώνει τον εγκέφαλο ενώ ταυτόχρονα τον εξιτάρει. Διασκεδαστικό και χαρούμενο, γεμάτο ενέργεια και αστείους ήχους, με μουσική που συνοδεύει ευχάριστα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τους παίκτες. Προτείνεται τόσο για ατομικό παιχνίδι όσο και για ομαδικό, δηλαδή δύο παίκτες που είναι και ο μέγιστος αριθμός υποστηριζόμενων παιχτών. Οι μικροί Yoshi προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους και κανένας δε βγαίνει ουσιαστικά χαμένος, γιατί η νίκη ή η ήττα, είναι προϊόν και των δύο παικτών.

Για μία ακόμη φορά η Nintendo μας προσφέρει έναν τίτλο για όλη την οικογένεια. Ένα παιχνίδι το οποίο, κατά την άποψή μας πάντα, μπορεί να απασχολήσει με ευχάριστο τρόπο όλες τις ηλικίες και να προσφέρει τέρψη στον εγκέφαλο, όσο αφορά τουλάχιστον την εύρεση τρόπου για να προσεγγίσεις το επόμενο βήμα, χωρίς να βρεθεί ο Yoshi που χειρίζεστε στην αρχική του μορφή, δηλαδή να γίνει και πάλι αυγό!

Σύνταξη: erasmia394
Επιμέλεια κειμένου: crmaris, Γιάννης Καραγιάννης

http://www.insomnia.gr/review/_/video-games/yoshi%E2%80%99s-woolly-world-review-wii-u-r586 


Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε έξι κόσμους με τον καθένα να αποτελείται από οκτώ διαφορετικά επίπεδα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι Nintendo είναι αυτή και οι συνήθειες δεν παραμερίζονται εύκολα. Οπότε στο τέλος, εφόσον όμως έχετε κοπιάσει, ο αριθμός των επιπέδων μπορεί να μην ταυτίζεται με το αποτέλεσμα της πράξης 6x8. Δύο bosses αναμένουν τους παίκτες σε κάθε κόσμο, ένα στο τέταρτο και ένα στο όγδοο επίπεδο με τις αντίστοιχες μάχες να ακολουθούν το γνωστό μοτίβο των τριών χτυπημάτων. Κάθε επίπεδο με τη σειρά του είναι χωρισμένο σε τμήματα και σε κάθε check-point ο πράσινος οδοιπόρος ανταμείβεται με λίγες καρδιές ενέργειας. Μπορεί να πρόκειται για παιχνίδι, όμως το ταξίδι δεν περνάει μονάχα από καταπράσινα μάλλινα λιβάδια, καταγάλανους υφασμάτινους ουρανούς και θάλασσες στις οποίες θέλουμε να βουτήξουμε και να μη βγούμε ποτέ, απολαμβάνοντας τις “απλωτές” μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχουν και μέρη που δεν τα βλέπει ο ήλιος, όπως μπουντρούμια στα έγκατα της γης, ηφαίστεια που εκτοξεύουν πίδακες λάβας, πύρινα μονοπάτια που λιώνουν οποιονδήποτε τολμήσει να πατήσει σε αυτά το πόδι τους, γλιστεροί πάγοι στους οποίους η διατήρηση ισορροπίας είναι αδύνατη και φέρνουν τον πρωταγωνιστή στο κενό προτού καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει και πολλά άλλα. Ο Kamek, όσο περνάνε τα χρόνια, αντί να σκέφτεται σιγά σιγά πώς θα βγει στη σύνταξη, γίνεται συνεχώς πιο κακός, ταλαιπωρώντας όσο το δυνατό περισσότερο το Yoshi και τους συγγενείς του. Για να μπορέσει ο Yoshi να φτάσει στον προορισμό του και να ελευθερώσει όλους τους κατοίκους του Craft Island, θα πρέπει να ξεπεράσει και τα εμπόδια που θέτουν οι υποτακτικοί του Kamek. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις είναι οπλισμένοι με αντικείμενα που ταιριάζουν με το στιλ του παιχνιδιού, όπως βελονάκια πλεξίματος, κουμπιά που εκτοξεύουν με δύναμη αλλά και πανίσχυρες βόμβες. Ακόμα και οι θεοί της ελληνικής μυθολογίας έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στον Kamek, κάνοντας τον ήρωα άλλες φορές να παλεύει, ως άλλος Οδυσσέας, με τα κύματα που προκαλεί ο Ποσειδώνας και άλλες με τους ανέμους που σκόρπισε ο Αίολος ανοίγοντας τον ασκό του. Όλα αυτά, όμορφα και άσχημα, συνοδεύονται από ορισμένες πολύ έξυπνες ιδέες της ομάδας ανάπτυξης που θα βοηθήσουν τον Yoshi να συνεχίσει με επιτυχία τη διαδρομή του όπως μάλλινοι φιόγκοι που ξετυλίγονται και αποκαλύπτουν διαδρομές, μαξιλάρια του συμπιέζονται και ταυτόχρονα εμφανίζονται καλά κρυμμένα μυστικά, σωλήνες, σκαλοπάτια και δέματα που ο πρωταγωνιστής θα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να τα υφάνει και πολλά άλλα. - See more at: http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Yoshi%E2%80%99s-Woolly-World-Review/31511.html
Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε έξι κόσμους με τον καθένα να αποτελείται από οκτώ διαφορετικά επίπεδα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι Nintendo είναι αυτή και οι συνήθειες δεν παραμερίζονται εύκολα. Οπότε στο τέλος, εφόσον όμως έχετε κοπιάσει, ο αριθμός των επιπέδων μπορεί να μην ταυτίζεται με το αποτέλεσμα της πράξης 6x8. Δύο bosses αναμένουν τους παίκτες σε κάθε κόσμο, ένα στο τέταρτο και ένα στο όγδοο επίπεδο με τις αντίστοιχες μάχες να ακολουθούν το γνωστό μοτίβο των τριών χτυπημάτων. Κάθε επίπεδο με τη σειρά του είναι χωρισμένο σε τμήματα και σε κάθε check-point ο πράσινος οδοιπόρος ανταμείβεται με λίγες καρδιές ενέργειας. Μπορεί να πρόκειται για παιχνίδι, όμως το ταξίδι δεν περνάει μονάχα από καταπράσινα μάλλινα λιβάδια, καταγάλανους υφασμάτινους ουρανούς και θάλασσες στις οποίες θέλουμε να βουτήξουμε και να μη βγούμε ποτέ, απολαμβάνοντας τις “απλωτές” μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχουν και μέρη που δεν τα βλέπει ο ήλιος, όπως μπουντρούμια στα έγκατα της γης, ηφαίστεια που εκτοξεύουν πίδακες λάβας, πύρινα μονοπάτια που λιώνουν οποιονδήποτε τολμήσει να πατήσει σε αυτά το πόδι τους, γλιστεροί πάγοι στους οποίους η διατήρηση ισορροπίας είναι αδύνατη και φέρνουν τον πρωταγωνιστή στο κενό προτού καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει και πολλά άλλα. Ο Kamek, όσο περνάνε τα χρόνια, αντί να σκέφτεται σιγά σιγά πώς θα βγει στη σύνταξη, γίνεται συνεχώς πιο κακός, ταλαιπωρώντας όσο το δυνατό περισσότερο το Yoshi και τους συγγενείς του. Για να μπορέσει ο Yoshi να φτάσει στον προορισμό του και να ελευθερώσει όλους τους κατοίκους του Craft Island, θα πρέπει να ξεπεράσει και τα εμπόδια που θέτουν οι υποτακτικοί του Kamek. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις είναι οπλισμένοι με αντικείμενα που ταιριάζουν με το στιλ του παιχνιδιού, όπως βελονάκια πλεξίματος, κουμπιά που εκτοξεύουν με δύναμη αλλά και πανίσχυρες βόμβες. Ακόμα και οι θεοί της ελληνικής μυθολογίας έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στον Kamek, κάνοντας τον ήρωα άλλες φορές να παλεύει, ως άλλος Οδυσσέας, με τα κύματα που προκαλεί ο Ποσειδώνας και άλλες με τους ανέμους που σκόρπισε ο Αίολος ανοίγοντας τον ασκό του. Όλα αυτά, όμορφα και άσχημα, συνοδεύονται από ορισμένες πολύ έξυπνες ιδέες της ομάδας ανάπτυξης που θα βοηθήσουν τον Yoshi να συνεχίσει με επιτυχία τη διαδρομή του όπως μάλλινοι φιόγκοι που ξετυλίγονται και αποκαλύπτουν διαδρομές, μαξιλάρια του συμπιέζονται και ταυτόχρονα εμφανίζονται καλά κρυμμένα μυστικά, σωλήνες, σκαλοπάτια και δέματα που ο πρωταγωνιστής θα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να τα υφάνει και πολλά άλλα. - See more at: http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Yoshi%E2%80%99s-Woolly-World-Review/31511.html
 
Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε έξι κόσμους με τον καθένα να αποτελείται από οκτώ διαφορετικά επίπεδα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι Nintendo είναι αυτή και οι συνήθειες δεν παραμερίζονται εύκολα. Οπότε στο τέλος, εφόσον όμως έχετε κοπιάσει, ο αριθμός των επιπέδων μπορεί να μην ταυτίζεται με το αποτέλεσμα της πράξης 6x8. Δύο bosses αναμένουν τους παίκτες σε κάθε κόσμο, ένα στο τέταρτο και ένα στο όγδοο επίπεδο με τις αντίστοιχες μάχες να ακολουθούν το γνωστό μοτίβο των τριών χτυπημάτων. Κάθε επίπεδο με τη σειρά του είναι χωρισμένο σε τμήματα και σε κάθε check-point ο πράσινος οδοιπόρος ανταμείβεται με λίγες καρδιές ενέργειας. Μπορεί να πρόκειται για παιχνίδι, όμως το ταξίδι δεν περνάει μονάχα από καταπράσινα μάλλινα λιβάδια, καταγάλανους υφασμάτινους ουρανούς και θάλασσες στις οποίες θέλουμε να βουτήξουμε και να μη βγούμε ποτέ, απολαμβάνοντας τις “απλωτές” μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχουν και μέρη που δεν τα βλέπει ο ήλιος, όπως μπουντρούμια στα έγκατα της γης, ηφαίστεια που εκτοξεύουν πίδακες λάβας, πύρινα μονοπάτια που λιώνουν οποιονδήποτε τολμήσει να πατήσει σε αυτά το πόδι τους, γλιστεροί πάγοι στους οποίους η διατήρηση ισορροπίας είναι αδύνατη και φέρνουν τον πρωταγωνιστή στο κενό προτού καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει και πολλά άλλα. - See more at: http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Yoshi%E2%80%99s-Woolly-World-Review/31511.html

Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε έξι κόσμους με τον καθένα να αποτελείται από οκτώ διαφορετικά επίπεδα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι Nintendo είναι αυτή και οι συνήθειες δεν παραμερίζονται εύκολα. Οπότε στο τέλος, εφόσον όμως έχετε κοπιάσει, ο αριθμός των επιπέδων μπορεί να μην ταυτίζεται με το αποτέλεσμα της πράξης 6x8. Δύο bosses αναμένουν τους παίκτες σε κάθε κόσμο, ένα στο τέταρτο και ένα στο όγδοο επίπεδο με τις αντίστοιχες μάχες να ακολουθούν το γνωστό μοτίβο των τριών χτυπημάτων. Κάθε επίπεδο με τη σειρά του είναι χωρισμένο σε τμήματα και σε κάθε check-point ο πράσινος οδοιπόρος ανταμείβεται με λίγες καρδιές ενέργειας. Μπορεί να πρόκειται για παιχνίδι, όμως το ταξίδι δεν περνάει μονάχα από καταπράσινα μάλλινα λιβάδια, καταγάλανους υφασμάτινους ουρανούς και θάλασσες στις οποίες θέλουμε να βουτήξουμε και να μη βγούμε ποτέ, απολαμβάνοντας τις “απλωτές” μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχουν και μέρη που δεν τα βλέπει ο ήλιος, όπως μπουντρούμια στα έγκατα της γης, ηφαίστεια που εκτοξεύουν πίδακες λάβας, πύρινα μονοπάτια που λιώνουν οποιονδήποτε τολμήσει να πατήσει σε αυτά το πόδι τους, γλιστεροί πάγοι στους οποίους η διατήρηση ισορροπίας είναι αδύνατη και φέρνουν τον πρωταγωνιστή στο κενό προτού καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει και πολλά άλλα. - See more at: http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Yoshi%E2%80%99s-Woolly-World-Review/31511.html
Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε έξι κόσμους με τον καθένα να αποτελείται από οκτώ διαφορετικά επίπεδα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι Nintendo είναι αυτή και οι συνήθειες δεν παραμερίζονται εύκολα. Οπότε στο τέλος, εφόσον όμως έχετε κοπιάσει, ο αριθμός των επιπέδων μπορεί να μην ταυτίζεται με το αποτέλεσμα της πράξης 6x8. Δύο bosses αναμένουν τους παίκτες σε κάθε κόσμο, ένα στο τέταρτο και ένα στο όγδοο επίπεδο με τις αντίστοιχες μάχες να ακολουθούν το γνωστό μοτίβο των τριών χτυπημάτων. Κάθε επίπεδο με τη σειρά του είναι χωρισμένο σε τμήματα και σε κάθε check-point ο πράσινος οδοιπόρος ανταμείβεται με λίγες καρδιές ενέργειας. Μπορεί να πρόκειται για παιχνίδι, όμως το ταξίδι δεν περνάει μονάχα από καταπράσινα μάλλινα λιβάδια, καταγάλανους υφασμάτινους ουρανούς και θάλασσες στις οποίες θέλουμε να βουτήξουμε και να μη βγούμε ποτέ, απολαμβάνοντας τις “απλωτές” μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχουν και μέρη που δεν τα βλέπει ο ήλιος, όπως μπουντρούμια στα έγκατα της γης, ηφαίστεια που εκτοξεύουν πίδακες λάβας, πύρινα μονοπάτια που λιώνουν οποιονδήποτε τολμήσει να πατήσει σε αυτά το πόδι τους, γλιστεροί πάγοι στους οποίους η διατήρηση ισορροπίας είναι αδύνατη και φέρνουν τον πρωταγωνιστή στο κενό προτού καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει και πολλά άλλα. Ο Kamek, όσο περνάνε τα χρόνια, αντί να σκέφτεται σιγά σιγά πώς θα βγει στη σύνταξη, γίνεται συνεχώς πιο κακός, ταλαιπωρώντας όσο το δυνατό περισσότερο το Yoshi και τους συγγενείς του. Για να μπορέσει ο Yoshi να φτάσει στον προορισμό του και να ελευθερώσει όλους τους κατοίκους του Craft Island, θα πρέπει να ξεπεράσει και τα εμπόδια που θέτουν οι υποτακτικοί του Kamek. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις είναι οπλισμένοι με αντικείμενα που ταιριάζουν με το στιλ του παιχνιδιού, όπως βελονάκια πλεξίματος, κουμπιά που εκτοξεύουν με δύναμη αλλά και πανίσχυρες βόμβες. Ακόμα και οι θεοί της ελληνικής μυθολογίας έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στον Kamek, κάνοντας τον ήρωα άλλες φορές να παλεύει, ως άλλος Οδυσσέας, με τα κύματα που προκαλεί ο Ποσειδώνας και άλλες με τους ανέμους που σκόρπισε ο Αίολος ανοίγοντας τον ασκό του. Όλα αυτά, όμορφα και άσχημα, συνοδεύονται από ορισμένες πολύ έξυπνες ιδέες της ομάδας ανάπτυξης που θα βοηθήσουν τον Yoshi να συνεχίσει με επιτυχία τη διαδρομή του όπως μάλλινοι φιόγκοι που ξετυλίγονται και αποκαλύπτουν διαδρομές, μαξιλάρια του συμπιέζονται και ταυτόχρονα εμφανίζονται καλά κρυμμένα μυστικά, σωλήνες, σκαλοπάτια και δέματα που ο πρωταγωνιστής θα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να τα υφάνει και πολλά άλλα. - See more at: http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Yoshi%E2%80%99s-Woolly-World-Review/31511.html
Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε έξι κόσμους με τον καθένα να αποτελείται από οκτώ διαφορετικά επίπεδα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι Nintendo είναι αυτή και οι συνήθειες δεν παραμερίζονται εύκολα. Οπότε στο τέλος, εφόσον όμως έχετε κοπιάσει, ο αριθμός των επιπέδων μπορεί να μην ταυτίζεται με το αποτέλεσμα της πράξης 6x8. Δύο bosses αναμένουν τους παίκτες σε κάθε κόσμο, ένα στο τέταρτο και ένα στο όγδοο επίπεδο με τις αντίστοιχες μάχες να ακολουθούν το γνωστό μοτίβο των τριών χτυπημάτων. Κάθε επίπεδο με τη σειρά του είναι χωρισμένο σε τμήματα και σε κάθε check-point ο πράσινος οδοιπόρος ανταμείβεται με λίγες καρδιές ενέργειας. Μπορεί να πρόκειται για παιχνίδι, όμως το ταξίδι δεν περνάει μονάχα από καταπράσινα μάλλινα λιβάδια, καταγάλανους υφασμάτινους ουρανούς και θάλασσες στις οποίες θέλουμε να βουτήξουμε και να μη βγούμε ποτέ, απολαμβάνοντας τις “απλωτές” μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχουν και μέρη που δεν τα βλέπει ο ήλιος, όπως μπουντρούμια στα έγκατα της γης, ηφαίστεια που εκτοξεύουν πίδακες λάβας, πύρινα μονοπάτια που λιώνουν οποιονδήποτε τολμήσει να πατήσει σε αυτά το πόδι τους, γλιστεροί πάγοι στους οποίους η διατήρηση ισορροπίας είναι αδύνατη και φέρνουν τον πρωταγωνιστή στο κενό προτού καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει και πολλά άλλα. - See more at: http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Yoshi%E2%80%99s-Woolly-World-Review/31511.html

Σχόλια