Νέα διάρρηξη στο Θεατρικό Μουσείο

Νέα διάρρηξη σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Θεατρικό Μουσείο. Τα αμόρφωτα ζώα έσπασαν ένα παράθυρο στην πρόσοψη του κτηρίου και από εκεί κατάφεραν να μπουν μέσα και να αφαιρέσουν δύο υπολογιστές, cd, αρχειακό υλικό σε κασσέττες, αλλά και μια κέρινη προτομή του Καρόλου Κουν, θεωρώντας ότι είναι από ορείχαλκο, την οποία εγκατέλειψαν αργότερα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων επιδιόρθωσαν το σπασμένο παράθυρο και σύντομα θα επιστρέψουν -με σχετική έγκριση- για να το χτίσουν.

Το μουσείο έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος διαρρηκτών και βανδάλων. Τον περασμένο Μάιο, άγνωστοι αφαίρεσαν πέντε προτομές από την υπαίθρια γλυπτοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν και την προτομή του Αιμίλιου Βεάκη από την είσοδο του μουσείου. Έτσι, οι άνθρωποι του μουσείου κλείδωσαν τις εσωτερικές πόρτες που οδηγούν στον εκθεσιακό χώρο.

Τεράστια και γνωστά είναι επίσης τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το μουσείο, ενώ η πρόταση μεταφοράς του στο Μέγαρο Μουσικής έχει παγώσει.

Το μουσείο χρωστάει 700.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 120.000 ευρώ σε ενοίκια για το διαμέρισμα στο οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη του στα Άνω Πατήσια. Χρήματα τα οποία χρωστάει το υπουργείο Πολιτισμού από επιχορηγήσεις που δεν έδωσε στο μουσείο.


http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500104293

Σχόλια