Θέατρο Νέου Κόσμου: Είκοσι μία παραγωγές σε τρεις χώρους

Είκοσι παρά ένα: Το Θέατρο του Νέου Κόσμου κλείνει αισίως τη 19η χρονιά του και προτείνει για τη σεζόν 2016-2017 ένα πρόγραμμα με 21 παραστάσεις στους τρεις χώρους που στεγάζονται Αντισθένους και Θαρύπου, γωνία. Με τον ιδρυτή του, τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο να παραδίδει, επισήμως, πλεόν, τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στον γιο του, Μίλτο Σωτηριάδη, έγινε σήμερα, Δευτέρα, η παρουσίαση του ρεπερτορίου. Μαζί και η τρίτη της ηγετικής ομάδας, Μαρία Παπαλέξη.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ένα θέατρο μέσα από το οποίο παίρνουμε θέση για τα πράγματα», τόνισε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, που επεσήμανε τον «φεστιβαλικό χαρακτήρα» που είχε πάντα το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τώρα που ο ίδιος έχει αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών.

Σύγχρονο ρεπερτόριο, εφηβικό θέατρο και θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά μέσα από μικρές ομάδες, ενδιαφέροντες συνδυασμούς ηθοποιών και σκηνοθετών, αλλά και έργα με «δύσκολα» θέματα, η βεντάλια της σεζόν που μόλις ξεκίνησε, διαθέτει παραστάσεις που κλείνουν το μάτι στην πραγματικότητα. Ξεκινώντας από κάποιες επιτυχημένες επαναλήψεις της προηγούμενης περιόδου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου προτείνει άλλη μια χρονιά θεάτρου. Δεν είναι και λίγο....
 

Σχόλια