Castlevania: Dawn of Sorrow

Η σειρά Castlevania είναι μία από τις πλέον ιστορικές και επιτυχημένες καθώς υπάρχει στα συστήματα της nintendo από την εποχή του nes.Ωστόσο μετά από το symphony of the night άλλαξε ως προς το gameplay και χαρακτηρίζεται σήμερα από πολλούς ως metroid με σπαθιά και με τσεκούρια, ίσως όχι άδικα αφού το gameplay εμφανίζει ομοιότητες με το metroid. Τo dawn of sorrow βασίζεται και αυτό στο βασικό πυρήνα παιχνιδιού που καθιερώθηκε από το symphony και μετά. αποτελεί μάλιστα άμεσο sequel στο aria of sorrow που κυκλοφόρησε για το gba και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του.

ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Soma Cruz είναι ο κεντρικός ήρωας του τίτλου όπως άλλωστε και στο aria of sorrow. Σύμφωνα με τη μυθολογία του castlevania o Dracula εξοντώθηκε το 1999 από τον vampire hunter Simon Belmont οριστικά. Κάποια παιδιά όμως που γεννήθηκαν τη στιγμή του θανάτου του Dracula παρουσίασαν περίεργες ικανότητες και ένας από αυτούς είναι ο πρωταγωνιστής του dawn of sorrow.κατά τη διάρκεια του aria of sorrow ο Soma βρέθηκε στο κάστρο του Dracula όπου κατάφερε να γλιτώσει από τις δυνάμεις του κακού. Ένα χρόνο αργότερα ο ήρωας συναντά μία γυναίκα τη Celia η οποία έχει μαγικές ικανότητες και επιθυμεί να αναστήσει τον Dracula. O Soma φυσικά την ακολουθεί και καταλήγει για ακόμα μία φορά στο κάστρο του Dracula όπου θα πολεμήσει τις δυνάμεις του κακού!  


ΓΡΑΦΙΚΑ-ΗΧΟΣ
Το dawn of sorrow έχει 2d γραφικά τα οποία είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. Tα μοντέλα των χαρακτήρων αλλά και των εχθρών είναι πολύ όμορφα και κινούνται πολύ ζωντανά. Tο παιχνίδι έχει επίσης εντυπωσιακά οπτικά εφέ κατά τη διάρκεια των μαχών. Μέσα από τα γραφικά έχει επιτευχθεί απόλυτα η γοτθική ατμόσφαιρα που διακρίνει και τα υπόλοιπα παιχνίδια castlevania.To κάστρο αποτελείται από περιοχές που η καθεμία έχει τη δική της αισθητική, τα δικά της χρώματα και γραφικά. Ένα μειονέκτημα βέβαια που παρουσιάζεται στον τομέα των γραφικών είναι τα πορτραίτα των χαρακτήρων που θυμίζουν πλέον anime και δε διακρίνονται για την εικαστική τελειότητα των πορτραίτων που συναντήσαμε στα προηγούμενα castlevania και το γνώριμο πλέον level design.Φυσικά ο ήχος είναι πολύ προσεγμένος όπως έχουμε συνηθίσει από τη σειρά άλλωστε. Θρυλικά soundtracks της Μichiru Yamane επιστρέφουν όπως το bloody tears και το vampire killer και δένουν τέλεια με τη γοτθική ατμόσφαιρα του τίτλου.


GAMEPLAY
Το gameplay του τίτλου κινείται στα ίδια πλαίσια με αυτά των προηγούμενων τίτλων castlevania. Πρόκειται για ένα action/platform τίτλο με στοιχεία rpg καθώς ο Soma πολεμώντας εχθρούς ανεβάζει level μαζεύοντας experience. Κατά τη διάρκεια του τίτλου ο Soma εξερευνεί το κάστρο του Dracula με τη βοήθεια ικανοτήτων πχ double jump που του δίνουν πρόσβαση σταδιακά στα διάφορα τμήματα του κάστρου. Πέρα από τα δεκάδες όπλα που βρίσκει στο κάστρο μπορεί να χρησιμοποιήσει και μαγεία με την ικανότητα του να κλέβει τις ψυχές των εχθρών που νικάει. Κάθε εχθρός μπορεί να δώσει και από μία ικανότητα στον Soma και όσες πιο πολλές ψυχές μαζεύει, τόσο πιο δυνατός μπορεί να γίνει. Επίσης τις ψυχές αυτές μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να αναβαθμίσει τα όπλα του κάνοντας τα πιο δυνατά. Ο τίτλος χρησιμοποιεί φυσικά και τις μοναδικές ικανότητες του ds. Έτσι στην πάνω οθόνη έχουμε την απεικόνιση του χάρτη, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στο συγκεκριμένο τίτλο. Ακόμα ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γραφίδα για να σπάσει κάποια εμπόδια από πάγο και για να σχεδιάσει τα magic seals. Τα magic seals είναι κάποια σχέδια τα οποία ο παίκτης πρέπει να σχεδιάσει στην κάτω οθόνη για να αποτελειώσει τα bosses του τίτλου τα οποία είναι όπως πάντα ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται επίσης από μεγάλο βαθμό replayability καθώς ο παίκτης θα χρειαστεί πολλές ώρες για να μαζέψει όλα τα αντικείμενα και τις ψυχές που κρύβονται στο κάστρο.Ακόμα μετά τον τερματισμό ξεκλειδώνεται το Julius mode όπου μπορούμε να χειριστούμε 3 χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένου και του θρυλικού Alucard γιού του Dracula!


Ο τίτλος είναι πάρα πολύ καλός. O Igarashi έκανε για άλλη μια φορά πολύ καλή δουλειά δίνοντας στο ds έναν από τους καλύτερους τίτλους του.VAMPIRE HUNTERS το καθήκον σας καλεί !

http://www.ninty.gr/content.php?r=494-Castlevania-Dawn-of-Sorrow-%28DS%29-Review    

Σχόλια