Ταινιόραμα 2015

Βαρεθήκατε τη μιζέρια της τηλεόρασης και την τρομοκρατία της κρίσης;
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ταινιόραμα 2015» είναι εδώ για να σας ταξιδέψει στις ατραπούς της τέχνης και τα μονοπάτια του πολιτισμού με ημέρες γεμάτες από τη μαγεία και τη νοσταλγία του φιλμ. Με τον παλιό, πατροπαράδοτο, παραδοσιακό τρόπο. Όπως μάθαμε σινεμά.

Αυτός ο μαραθώνιος ταινιών, που έχει γίνει ακατάλυτος θεσμός για την κινηματογραφική κοινότητα, παραπάνω από είκοσι χρόνια τώρα, εγκαινιάστηκε από τον κυρ-Αντώνη Στεργιάκη και έμαθε σινεμά σε τόσες γενιές Αθηναίων σινεφίλ. Και πλέον τον συνεχίζουν οι γιοι του, ο Γιώργος και ο Δημήτρης. Αν θα έπρεπε, λοιπόν, να δώσουμε έναν υπότιτλο στο φετινό Ταινιόραμα αυτός είναι: «Το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ».

Τρεις κόπιες την ημέρα, εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως θα μπαινοβγαίνουν στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του κεντρικού κινηματογράφου, και θα ανεβοκατέβουν στο σινεφίλ υπόγειο της πλατείας Κοραή. 

Χωρισμένο σε 8 εβδομάδες και 168 ταινίες, και το φετινό Ταινιόραμα στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ είναι χωρισμένο σε ενότητες που κρύβουν μέσα τους αφιερώματα σε σπουδαίους δημιουργούς (από τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ μέχρι τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν και από τον Αλέν Ρενέ μέχρι τον Μικελάντζελο Αντονιόνι), αλλά και σπάνιες ταινίες από τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό κινηματογράφο, αφιέρωματα στο Ιραν, την κωμωδία και την Μαριόν Κοτιγιάρ, σε ένα θαυμαστό κόσμο που αποτελείται μόνο από καθαρόαιμο σινεμά.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

http://www.flix.gr/news/tainiorama-2015.html
 


Σχόλια