Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης με Kαβάφη, Σεφέρη, Βάρναλη

Η ποίηση των κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών Κ.Π. Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη και Κώστα Βάρναλη θα δώσει το στίγμα της ελληνικής παρουσίας στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης (8-11 Νοεμβρίου).
Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ποίησης και μουσικής με τίτλο «Τρεις γυναίκες, τρεις ποιητές», την Κυριακή 9 Νοεμβρίου (στις 13.00, αίθουσα Karadeniz Salonu).
Οι ηθοποιοί Σούλα Μπόζη, Ζελιχά Μπέρκσοϊ και Μεράλ Τσετίνκαγια θα διαβάσουν ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη και Βάρναλη με συνοδεία μουσικής από το συγκρότημα Tas Plak Kumpanyasi.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «ΙΣΤΟΣ». Θ' ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση των προσκεκλημένων στο Ελληνικό Περίπτερο.
Στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Ουγγαρία, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Αρμενία, Γερμανία, Κίνα, Πολωνία, Ρουμανία, Καναδάς, Κορέα, Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Σαουδική Αραβία, Ιράν, καθώς και 17 λογοτεχνικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο.
Περισσότερα από 50 μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία της τελευταίας τριετίας (2011-2014), τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2013 και το πρόσφατα βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας βιβλίο «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα (εκδόσεις Κίχλη) παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στο Ελληνικό περίπτερο, καθώς και λευκώματα πολιτιστικών φορέων και μουσείων και τίτλοι της πρόσφατης ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.
Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην προβολή και προώθηση της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 - 10 Μαΐου 2015) και του προγράμματος ενίσχυσης μεταφράσεων ΦΡΑΣΙΣ.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=648076

Σχόλια