Το πλήρες πρόγραμμα του τέταρτου Φεστιβάλ Ανοιχτού Κινηματογράφου Αθηνών

Έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από την πρώτη φορά που το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου μπήκε στο προφίλ της πόλης. Είναι όμως τόσες πολλές και ζωηρές οι στιγμές που έχει χαρίσει στους σινεφίλ, που δυσκολεύεσαι να θυμηθείς πώς ήταν η καλοκαιρινή Αθήνα χωρίς αυτό. Οι ασφυκτικά γεμάτες προβολές στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα cool βράδια στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, τα ανεβασμένα live soundtracks στην ταράτσα της Λαΐδας (φωτό ). Το Open Air Film Festival έχει αναμφίβολα κατακτήσει τη δική του ξεχωριστή θέση στην αθηναϊκή πολιτιστική ταυτότητα. Μάλιστα, το φετινό πρόγραμμα του πιο δροσερού κινηματογραφικού event ταξιδεύει τις εικόνες του σε ακόμη περισσότερες γειτονιές της.

Καυτός Ιούλης 

Για τον καλό μήνα, το Athens Open Air Film Festival είναι έτοιμο να σερβίρει εκλεκτά σινεφίλ εδέσματα. Ξεκίνημα απόψε Πέμπ­τη 3/7 με το «Do The Right Thing» του Σπάικ Λι στην Πλατεία Αυδή, σε μια επετειακή προβολή που μας ξαναταξιδεύει στο Μπρούκλιν ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια. Η συνέχεια δίνεται αυτήν την Τετάρτη 9/7 στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου με το «Chinatown», το ανυπέρβλητο νουάρ του Ρομάν Πολάνσκι με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον. Την Πέμπτη 10/7 το φεστιβάλ υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια αδρεναλίνης στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου με το «Μεροκάματο του Φόβου» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ενώ τη Δευτέρα 14/7 βάζει το επίσημο «τρικολόρ» ένδυμά του για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης προβάλλοντας το «Η Ζωή Είναι ένα Τραγούδι» του Αλέν Ρενέ στη Δεξαμενή. Στη συνέχεια σειρά έχει το ελληνικό σινεμά, και πιο συγκεκριμένα το «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη την Τρίτη 15/7 στο Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και το cult διαμάντι «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη την Πέμπτη 17/7 στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Καλοκαιρινά highlights 

Το να διαλέξεις προβολές από το ψαγμένο φετινό πρόγραμμα­ του Athens Open Air Film Festival είναι όντως δύσκολη­ υπόθεση. Σίγουρα αυτά που δεν πρέπει να χάσετε είναι το «Warriors» του Γουόλτερ Χιλ (Άλσος Πετραλώνων στις 24/7 ), το «All That Jazz» του Μπομπ Φόσι (Σινέ Ελληνίς Cinemax στις 28/7 ) αλλά και το ξεκαρδιστικό «Απιστίες και Αμαρτίες» του Γούντι Άλεν (Σινέ Μπομπονιέρα στις 30/7 ). Στα must see του Αυγούστου ­περιλαμβάνονται η πρεμιέρα της γαστρονομικής κομεντί «Chef» (Village Park Ρέντη στις 19/8 ) και το «Να Είσαι Εκεί, Κύριε Τσανς» με τον Πίτερ Σέλερς (Άλσος Νέας Σμύρνης στις 28/8 ). Ξαποστάστε και πάρτε ­μιαν ανάσα, διότι το 4th Athens Open Air Film Festival βρίσκεται ακόμη στην αρχή...

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του 4ου Athens Open Air Film Festival, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής (πιθανότατα θα προστεθούν και άλλες στο άμεσο μέλλον):

Πέμπτη 3 Ιουλίου
Do the Right Thing (Κάνε το σωστό ) του Spike Lee (1989 ) Πλατεία Αυδή

Τετάρτη 9 Ιουλίου
Chinatown (Τσάιναταουν ) του Roman Polanski (1974 ) Βυζαντινό Μουσείο

Πέμπτη 10 Ιουλίου Sorcerer (Το μεροκάματο του φόβου ) του William Friedkin (1977 ) Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

Δευτέρα 14 Ιουλίου
On Connait la chanson (Η ζωή είναι ένα τραγούδι ) του Alain Resnais (1997 ) Δεξαμενή - Στο πλαίσιο της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας

Τρίτη 15 Ιουλίου
Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη (1995 ) Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Χαλάνδρι )

Πέμπτη 17 Ιουλίου
Ας Περιμένουν οι Γυναίκες του Σταύρου Τσιώλη (1994 ) Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Τρίτη 22 Ιουλίου
Suddenly Last Summer (Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ) του Joseph L. Mankiewicz (1959 ) - Αρχαιολογικό Μουσείο

Τετάρτη 23 Ιουλίου Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000 ) Σινέ Παρί

Πέμπτη 24 Ιουλίου
The Warriors (Οι μαχητές ) του Walter Hill (1977 ) Άλσος Πετραλώνων

Δευτέρα 28 Ιουλίου
All That Jazz (Η παράσταση αρχίζει ) του Bob Fosse (1979 ) Σινέ Ελληνίς Cinemax

Τετάρτη 30 Ιουλίου
Crimes & Misdeameanors (Απιστίες και Αμαρτίες ) του Woody Allen (1989 ) Σινέ Μπομπονιέρα

Τρίτη 19 Αυγούστου
Chef του Jon Favreau Village Θερινό, στο Village Park στο Ρέντη (πρεμιέρα )

Τρίτη 26 Αυγούστου
Μαγική Πόλις του Νίκου Κούνδουρου (1954 ) Περιοχή Δουργούτη (Νέος Κόσμος )

Πέμπτη 28 Αυγούστου Being There (Να είσαι εκεί κύριε Τσανς ) του Hal Ashby (1979 ) Άλσος Νέας Σμύρνης

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου
Πίσω Πόρτα του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (1984 ) Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

http://www.athinorama.gr/cinema/article.aspx?id=2500506

Σχόλια