Ο τέλειος υπολογιστής - Gaming PC 2014

Gaming PC με μόνον 730€!

  • Επεξεργαστής AMD FX 6300 (AM3+, 3,5 Ghz, 14 Mb) (105,9€)
  • Motherboard Gigabyte 970A-UD3P (sAM3+/970/DDR3) (92,9€)
  • Κάρτα γραφικών Sapphire R9 270X 4GD5 DX Boost OC (224,9€)
  • Μνήμη x2 Corsair DDR3 8GB Dimm 1600 Mhz Vengeance (148,0€)
  • Σκληρός δίσκος HDD Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB HDD 3.5'' (51,4€)
  • DVD Recorder LG GH24NSB0 (16,3€)
  • Κουτί Coolermaster K280 Midi Black (RC-K280-KKN1) (37,9€)
  • Τροφοδοτικό Corsair VS Series 550W (CP-9020050-EU) (52,0€)
  • Λειτουργικό Linux (δωρεάν)
Σύνολο 729,3€ με ΦΠΑ

Αποτέλεσμα; Ένας υπολογιστής ικανός για να τρέξει όλα τα προγράμματα και τα παιχνίδια του σήμερα, του αύριο και του μεθαύριο σε ανάλυση HD και παραπάνω με τα πάντα στο μάξιμουμ. Το σύστημα ολοκληρώνεται από πολύ καλής ποιότητας εξαρτήματα.

Σημείωσις: Οι τιμές είναι από το skroutz.gr την 9η Μαΐου 2014

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Mε την προσθήκη ενός SSD θα πετάει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά από χρόνια που είχα επεξεργαστές AMD, θα σου έλεγα να δώσεις 100 ευρώ παραπάνω και να βάλεις έναν Intel i5. Έχουν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και επειδή ο επεξεργαστής δεν αλλάζει εύκολα (λόγω mobo) θα σου έλεγα να κάνεις την υπέρβαση εξαρχής.

Επίσης δεν νοείται νεός υπολογιστής χωρίς SSD δίσκο. Βάλε έναν 128άρι (γύρω στα 65-70 έχουν). Είναι τεράστια η διαφορά ενός υπολογιστή με ssd με έναν χωρίς.

Τροφοδοτικό επίσης θα έλεγα να "ανέβεις" λίγο στα 650-700W για λόγους μελλοντικής αναβάθμισης. Επίσης πρόσεξε το motherboard να έχει 4 dimm μνήμης και να έχει Crossfire (για να βάλεις 2η κάρτα γραφικών όταν χρειαστεί).

Αυτές οι βελτιώσεις που σου προτείνω είναι για να έχεις future proof το PC σου, σου δίνει την δυνατότητα με λίγα χρήματα να αυξήσεις αρκετά τις επιδόσεις του, μελλοντικά.

Εγώ θα "έκοβα" τα 8gb μνήμης (θα έβαζα 2*4) για να βελτιώσω αυτά που σου αναφέρω παραπάνω (στην ουσία αγοράζεις τον ssd έτσι). Αυτή τη στιγμή τα 8gb είναι αρκετά. Βάζεις motherboard με 4 dimm και όταν χρειαστεί παραπάνω μνήμη προσθέσεις άλλα 8gb.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και τι θα παίξεις χωρίς Windows;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον θα βάλει SteamOS
Έχει ήδη αρκετά παιχνίδια το steam για linux. Επίσης αν ψάξει όλο και κάποιο κλειδί windows θα βρει να αγοράσει σε χαμηλή τιμή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για επεξεργαστή δεν θα έλεγα πως αξίζει ιδιαίτερα η μετακίνηση σε κάποιο της Intel. Στο 99% των παιχνιδιών, το μόνο που αρκεί είναι να μην τραβά πίσω την κάρτα γραφικών, κάτι που μπορείς να πετύχεις με ένα μέσο επεξεργαστή της AMD. Και στο μέλλον μπορείς να αναβαθμίσεις χωρίς να τρέχεις να αλλάζεις μητρική.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και κανας γνωστος μπορει να εχει καμια κοπια, παντα υπαρχουν λυσεις.

Ο ssd ειναι καλος οταν υπαρχει ενα αξιοπρεπες budget, νομιζω και εγω πως τα 8gb ειναι αρκετα για την ωρα.
Εγω βλεπω το τροφοδοτικο που ειναι VS (φτηνη κατηγορια και απο οτι ξερω χειροτερο και απο τα CX)) και δεν μου αρεσει, καλυτερα να αλλαχτει με κατι πoιοτηκοτερο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα συμφωνήσω με τον Έκτορα: στην μεσαία και μικρή κατηγορία, η AMD έχει πιο δυνατούς επεξεργαστές. Για την μνήμη, εγώ θα έμενα, με αυτό το budget, στα 16GB. Για τον SSD, μέχρι πρόσφατα θα συμφωνούσα για το ότι με λίγο εγκράτεια φτάνουν τα 128GB, αλλά τώρα τελευταία, με κυκλοφορίες που καλώς ή κακώς απαιτούν 50 GB χώρου, καλό είναι να έχεις 256 GB τουλάχιστον. Επιπρόσθετα, επειδή είναι βολικό να έχεις ένα drive για λειτουργικό/προγράμματα και ένα για αρχεία, είναι καλό να πάρεις έναν αξιοπρεπή μηχανικό, και να τσιμπήσεις 1 SSD στην πρώτη ευκαιρία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχει εφαρμογή όμως που να αξιοποιεί 16gb μνήμη; Καλύτερα παίρνεις μητρική με τέσσερα slots, βάζεις 8 τώρα και αναβαθμίζεις σε 16 όταν (και αν) στο μέλλον χρειαστούν. Για σκληρούς, η πιο λογική λύση είναι ένας 500αρης (τουλάχιστον) για τα παιχνίδια και ένας SSD για τα Windows και τα βασικά προγράμματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με 4 είναι και αυτή του blogger. Αν πάρεις SSD, είναι αμαρτία να μην έχεις μέσα παιχνίδια. Τώρα ειδικά που αρχίζουμε να βλέπουμε μεγαλύτερους κόσμους, θα ωφελήσει παραπάνω στις επιδόσεις. Για την RAM, αν και είναι από τις πιο εύκολες αναβαθμίσεις, τώρα που πλέον οι κονσόλες φοράνε 8 GB, σιγά σιγά τα 8 θα γίνουν μινιμούμ. Άσε που δεν θα δουλεύει καθόλου το pagefile, ή πολύ λιγότερο.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δίκαιο έχεις...