Ο κινηματογράφος ανθεί ξανά στο κέντρο των Αθηνών

Από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουλίου θα διαρκέσει το φετινό Ταινιόραμα που επιστρέφει με υπότιτλο «Το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ». Αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες, ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές σχολές, καθώς και ένα αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη αποτελούν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Τρεις κόπιες την ημέρα, εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως θα μεταφέρονται στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του σινεφίλ υπογείου, του κινηματογράφου Άστυ.

Συνολικά θα προβληθούν 168 ταινίες σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Μετά από πολλά χρόνια θα προβληθούν ταινίες όπως τα: Παράνομο κρεβάτι του Φρανσουά Τρυφό, Ναυαγοί του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Τέσσερις μύγες σε πράσινο βελούδο του Ντάριο Αρτζέντο, Καλώς ήλθατε στο κουκλόσπιτο του Τοντ Σόλοντζ και άλλες.

Φυσικά δεν λείπουν τα θεματικά αφιερώματα στον Σύγχρονο Καναδικό Κινηματογράφο, στην Ιταλική Σάτιρα, στον Βαλκανικό Κινηματογράφο, στον Ανεξάρτητο Αμερικανικό Κινηματογράφο, στο Αγγλικό Σινεμά κι αυτόν από την Πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Γαλλική Κουλτούρα και τη Μέση Ανατολή, κ.ά.

Τέλος, έχουν και φέτος περίοπτη θέση τα αφιερώματα στους μεγάλους σκηνοθέτες: Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τρυφό, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ντάριο Αρτζέντο, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Φεντερίκο Φελίνι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουκίνο Βισκόντι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τσαν-γουκ Παρκ, αλλά και στη Μελίνα Μερκούρη.

Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ, ενώ η κάρτα διαρκείας στοιχίζει 40 ευρώ.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στον κατωτέρω σύνδεσμο:

http://news.in.gr/files/1/2014/programma.pdf

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτό μου αρέσει στην Αθήνα! Κάθε ημέρα εκδηλώσεις και μετά καφέ και μεζέ!