Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2014

Η έμφαση στην ελληνική δημιουργία είναι το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το πρόγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Γιώργο Λούκο.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει την 1η Ιουνίου, στο θέατρο της οδού Πειραιώς, και θα πέσει στην Επίδαυρο στις 16 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά το θέατρο, έχουν προγραμματιστεί 27 εγχώριες παραγωγές, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου: 23 στην Αθήνα (Ηρώδειο-Πειραιώς), τρεις στα Επιδαύρια και μια στην Μικρή Επίδαυρο.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί πέντε ξένες παραστάσεις, χαρακτηριστικές των σύγχρονων τάσεων. Ανάμεσά τους οι «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβό σε σκηνοθεσία Λικ Μπόντι, με την Ιζαμπέλ Υπέρ.

Στον τομέα της μουσικής, τον τόνο δίνουν κι εδώ τα εγχώρια σύνολα: Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΟΑ, Καμεράτα, Κyklos Ensemble κ.ά.

Στον χορό, το πρόγραμμα στήνει γέφυρες με την παγκόσμια σκηνή δίνοντας παράλληλα βήμα σε νέους χορογράφους. Για μια ακόμη χρονιά, τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και εικαστικές εκδηλώσεις.

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231303908

Σχόλια