Εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 5 έως 9 Φεβρουαρίου

Μετά τις εκδηλώσεις σε Χαϊδάρι, Αθήνα και Χαλάνδρι, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την πορεία του, με επόμενο σταθμό τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Εμμανουήλ Μπενάκη 70), όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που αποσκοπούν να «ταξιδέψουν» το κοινό στο μέλλον με όχημα την παιδεία και τον πολιτισμό.
Οι εκδηλώσεις εγκαινιάζονται το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου, με την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» και το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ που θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» (Μ. Ασίας 24 & Παπαναστασίου). Μέσα από την ευέλικτα σκηνοθετημένη αυτή παράσταση, το ευρύ κοινό θα παρακολουθήσει, δωρεάν, τους τραγουδιστές της ΕΛΣ να «ξετυλίγουν» με πρωτότυπο τρόπο την ιστορία του ευγενούς Ντον Τζοβάννι.
Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου- Δραπετσώνας θα διεξαχθεί ανοιχτός αγώνας ρητορικής με θέμα τη μετανάστευση των νέων ως μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που γεννά η τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μετά το τέλος του αγώνα θα προβληθούν πειραματικές ταινίες που επιμελήθηκαν νέοι, οι οποίοι συμμετείχαν στο δωρεάν κινηματογραφικό εργαστήριο που διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.
Το πρωινό του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμβάλει στη μοναδική πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας να υιοθετήσει ένα πάρκο της περιοχής, αλλά και να συμμετάσχει στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο συγκεκριμένο πάρκο, μεριμνώντας για τους πράσινους χώρους της πόλης. Παράλληλα, με την καθοδήγηση της WWF θα πραγματοποιηθεί καταγραφή των πράσινων χώρων της περιοχής, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να συνδράμουν, ώστε η ζωή στην πόλη να γίνει ομορφότερη και πιο «πράσινη».
Η αυλαία των δράσεων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα κλείνει το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου μια ομάδα δημοφιλών καλλιτεχνών που απαρτίζεται από τους Μάγια Ανδρέου, Μαρία Ζορμπά, Κερασία Σαμαρά και Γιάννη Στάνκογλου, συνοδευόμενοι από τον Γιάννη Τροχόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ) και τον Σταύρο Ζουμπουλάκη (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος), θα διαβάσουν για το κοινό αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία.
Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους θα δίνονται δελτία προτεραιότητας, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι δράσεις.
Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και την Eθνική Bιβλιοθήκη της Ελλάδος (www.nlg.gr).

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=563993

Σχόλια