Νεαρός κύριος αναζητεί...

...ελεύθερο χρόνο, μια αναπαυτική πολυθρόνα, γαλλικό καφέ και ένα σκασμό ολοκαίνουρια βιβλία για γνωριμία (και ό,τι ήθελε προκύψει). Θα γίνουν δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. Διαθέτω δικό μου χώρο, αλλά διατίθεμαι και να μετακινηθώ. Πληροφορίες: εντός.

Υ.Γ. Παρακαλώ, ανοίξτε τις βιβλιολίστες και αποκαλύψτε το καυτό περιεχόμενό τους: Ποια βιβλία αγοράσατε/δανειστήκατε/ανταλλάξατε; Τι θα θέλετε να διαβάσετε το επόμενο διάστημα; Ποιες είναι οι νέες αφίξεις που σας έχουν βάλει σε πειρασμό;
 
http://lou-read100.blogspot.gr/2013/10/blog-post_25.html

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κάτω-κάτω το έχω ξεκινήσει και μ' αρέσει (τα IQ84 Ι και ΙΙ παρεμπιπτόντως με κούρασαν τόσο που στο ΙΙΙ δεν έφτασα..), αν και έχω την αίσθηση ότι βλέπω ταινία, όχι ότι διαβάζω βιβλίο. Ζηλεύω τις άλλες σου επιλογές, ιδιαίτερα τον Εκατόνταρχο και το βιβλίο της Κατερίνας. Στο τραπεζάκι του σαλονιού με περιμένουν το 2ο της Χίλντας Παπαδημητρίου (βλ. Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς) και ένα παλαιότερο του μοναδικού Paul Auster, ο Λεβιάθαν. Καλές αναγνώσεις!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με μια πρώτη ματιά, η στοίβα σου μου θύμισε ότι σκοπεύω να διαβάσω κάποτε την Διπλή Παγίδα, καθώς πρόσφατα διάβασα την Υπόθεση Jacob του ιδίου και μου άρεσε αρκετά. Α! και Μουρακάμι, που παντού διαβάζω για αυτόν αλλά δεν έχω πιάσει ακόμα τίποτα δικό του.
Μία ένσταση : θα προτιμήσω καπουτσίνο έναντι του γαλλικού!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τις προτάσεις σου, αγόρασα τον "Ταλαντούχο κο Ρίπλευ", μου χάρισαν τον "Τροπικό του Καρκίνου" και πήρα από τη δανειστική το "Τρυφερή είναι η Νύχτα". Αναμένεται το τελευταίο του Αύγουστου από αύριο στην βιβλιοθήκη μας, επιτέλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελευταία αγορά, η Βικτώρια δεν υπάρχει, του Γιάννη Τσίρμπα, μια φίλη μου δάνεισε το μυθιστόρημα του Σαμπάγιο, τη Χρονιά που δραπέτευσε το λιοντάρι, τώρα βρίσκομαι σε φάση γερμανόφωνη και νομίζω πως είναι η στιγμή για μια πρώτη γνωριμία με τον Ρομπέρτ Μουζίλ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό του Μουρακάμι ήταν το πρώτο μου (θα πάω για Κουρδιστό πουλί σύντομα), όπως το πρώτο μου θα ναι από Όστερ ο Αόρατος σε αναμονή της τριλογίας της Νέας Υόρκης την άνοιξη του 14. Ο Φάρος πάρα πολύ καλό, ήδη στην λίστα το άλλο από Ίκαρο που βγήκαν μαζί.

Και επειδή συνεχίζω σε ρυθμούς σύγχρονου αμερικάνικου μυθιστορήματος (μετά από Φράνζεν, Βολμαν, Ελρου) ξεκινώ το Μαο ΙΙ του Ντελίλο.

Η Μοναδική Οικογένεια του Καλοσπύρου και Τυχαία Είσοδος του Δρόλια που διάβασα κολλήτα έχουν τις επιρρόες τους από το μεταμοντέρνο αυτό στυλ και τα απόλαυσα εξίσου.

Πέρα από το λογοτεχικό πεδίο, "η Ναζιστική Γερμανία και οι Εβραίοι" είναι στα προσεχώς αρκεί να βρω το ψυχικό κουράγιο να δώσω τα 40 γιούρο.

Μήπως να βρίσκαμε κανά χορηγό;

Καλή συνέχεια στο όμορφο ιστολόγιο σου.

raskol
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Ο χλωμός εγκληματίας" περιμένει υπομονετικά στο προσκεφάλι μου και μετά σειρά έχουν "Το τελευταίο τραμ", "Ιστορίες από δω κι από κει", "Ιστορία του κόσμου σε 10 1/2 κεφάλαια", "Η κόκκινη Μασσαλία", ¨Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης", "Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη"....
Να δω πότε θα τα καταφέρω!!!

Τρελοτουρίστρια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το 1Q84 το διαβασα στη θαλασσα, και τα τρια.. δε μπορω να πω οτι μου εδωσε κατι..
σημερα διαβαζω το ''η πορτα στη σκαλα'' και δειχνει πολυ καλο, με αριστη μεταφραση και για μετα εχω ''τα φωτα στο βαθος''