Λειτουργικό αποκλειστικά για παιχνίδια!

Το SteamOS ανακοίνωσε η Valve. Αυτή είναι η πρώτη από τις τρεις αποκαλύψεις που σκοπεύει να κάνει η Valve για το μέλλον του Steam. To λειτουργικό βασίζεται στο Linux, είναι ειδικά διαμορφωμένο και έχει σκοπό να προσφέρει ολοκληρωμένες gaming εμπειρίες για το σαλόνι μας, με ένα μηχάνημα (το οποίο μπορεί να είναι ένα PC, μπορεί να είναι και το περιεχόμενο της επόμενης ανακοίνωσης της Valve που θα γίνει μεθαύριο).
Σύμφωνα με τη Valve το SteamOS σχεδιάστηκε προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση του hardware. Για την ώρα αυτό είναι γεγονός για τον τομέα των γραφικών ενώ το επόμενο βήμα αφορά στον τομέα του ήχου. Το SteamOS ήδη βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που κατασκευάζουν παιχνίδια αλλά και hardware προκειμένου να το λαμβάνουν υπόψιν τους στις ερχόμενες δημιουργίες του ή ακόμη και να το ενσωματώσουν στις συσκευές τους αν είναι κατασκευαστές hardware.
Το SteamOS θα διατίθεται εντελώς δωρεάν για όποιον θέλει να το εγκαταστήσει στο PC του. Δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης, αλλά η Valve λέει, «σύντομα».
Όσο για το Steam γενικότερα, αυτό παρουσιάζεται ως μια ολική πλατφόρμα ψυχαγωγίας στο οποίο, εκτός από παιχνίδια, θα «τρέχουν» μουσική, τιβί και ταινίες, θα εξυπηρετεί ως κόμβος στριμαρίσματος για άλλες συσκευές, ενώ θα υπάρχουν και οι απαραίτητες επιλογές «οικογενειακής χρήσης» (ασφάλεια, καταλληλότητα περιεχομένου κ.λπ.).
Με δυο λόγια, καλώς ορίσατε στην πλατφόρμα ψυχαγωγίας της Valve!

http://www.byteme.gr/news/industry/steam-universe-2014

Σχόλια