Ντροπή σε όσους Έλληνες είναι υπέρ της αποδόμησης της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων ιδρυμάτων!

Η ΕΡΤ είχε καλά και ποιοτικά προγράμματα, πρωτότυπες παραγωγές κλπ. Άγγιζε θέματα φιλοσοφίας, θεολογίας, ιστορίας, που άλλα κανάλια δεν πρόκειται να ρίξουν λεφτά ποτέ.

Ήταν το μόνο κανάλι που είχε ντοκυμανταίρ ποιότητος δικής του παραγωγής, που έφερνε παραγωγές του History Channel κλπ. Εάν αυτό κάποιους δεν τους ενδιέφερε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι που τους ενδιέφερε. Εγώ, επί παραδείγματι, έχω κόψει την τηλεόραση από το 1999, αλλά έβλεπα που και που ΕΡΤ και το κανάλι της Βουλής, γιατί ήταν τα μόνα που είχαν ενδιαφέροντα προγράμματα, όπως θεατρικές παραστάσεις, σπάνια ντοκυμανταίρ, σινεφίλ ταινίες κλπ.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχουν μέρη της Ελλάδος, όπως η Ανάφη που ήμουν πέρισυ το καλοκαίρι, που στο ραδιόφωνο έπιανε μόνον ΕΡΑ Ηρακλείου και τουρκικούς σταθμούς, ενώ η τηλεόραση μόνον ΕΤ1. Αν ήθελες οτιδήποτε άλλο, έπρεπε να πληρώνεις NOVA ή ΟΤΕtv. Για σκέψου, λοιπόν, τι χάνουν όλοι αυτοί που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Επειδή κάποιοι έκαναν καταχρήσεις, δεν έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ και να την πληρώσουν και αυτοί που έπαιρναν 800 ευρώ για να κάνουν την δουλειά τους.

Λυπούμαι, που πολλοί χαίρονται με την αποδόμηση του δημοσίου τομέως εν γένει. Επειδή κάποιοι κλέβουν, δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να μείνουν στον δρόμο. Επίσης, όποιος πιστεύει ότι στη νέα ΕΡΤ -ή όπως θα λέγεται- οι προσλήψεις θα γίνουν αξιοκρατικά, πλανάται πλάνην οικτρά.

Ας μην ξεχνάμε όλοι ότι και ο τρόπος που έγινε είναι λάθος. Με ποιό δικαίωμα το υπουργικό συμβούλιο μιας κυβέρνησης που δεν έχει καν την αρχή της δεδηλωμένης μπορεί και παίρνει τέτοια απόφαση; Θα ήταν νόμιμο σε καταστάσεις άμεσου κινδύνου. Ειδάλλως πρέπει να περάσει από την πλειοψηφία της Βουλής, κάτι που δεν έγινε. Και τα 2/3 της κυβέρνησης διαφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Άρα...

Δεν καταλαβαίνετε ότι με τον τρόπο που έκλεισαν την ΕΡΤ μπορούν αύριο να κλείσουν ένα Πανεπιστήμιο, ένα Ίδρυμα, μια Υπηρεσία. Και αυτοί καλά να πάθουν; Δεν είναι έτσι! Επειδή κάποιοι κλέβουν δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται και έργο στο δημόσιο από κάποιους που παίρνουν 800 ευρώ. Έλεος με την ισοπέδωση, πλέον! 

Ντροπή σε όσους σκέπτονται έτσι. Ὸλοι μιλάτε με γνώμονα το συναίσθημα και όχι την λογική.
Δεν σκέπτεστε ούτε την ανεργία που γιγαντώνεται με αυτές τις πράξεις, δεν καταλαβαίνετε ότι επειδή κάποιοι φταίνε δεν πρέπει να την πληρώσουν όλοι, δεν καταλαβαίνετε ότι επειδή κάποιοι στα Πανεπιστήμια δεν κάνουν την δουλειά τους, υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι που διαπρέπουν δίχως να προβάλλονται κλπ. κλπ.
Υπάρχουν και άνθρωποι που εξ αιτίας των δημοσίων οργανισμών μπορούν να επιτελούν πολιτιστικό έργο που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβει και, ναι, πληρώνονται για αυτό.
Η αποδόμηση του δημοσίου γενικότερα σημαίνει ότι τα πάντα περνάνε στα χέρια του ιδιώτη, που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα απ`το κέρδος. Θες να ζήσεις και να δουλέψεις σε έναν τέτοιο κόσμο; Μπράβο σου. Εγώ όμως όχι. Θέλω να υπάρχει η φωνή του δημοσίου.
Λυπάμαι, όλους εσάς που λέτε μπράβο στο μακελειό που γίνεται στην ΕΡΤ, αλλά και ευρύτερα στο δημόσιο. Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι αύριο που όλα θα έχουν αποδομηθεί, δεν θα υπάρχει τίποτε να σας στηρίξει...

Μετά τιμῆς,

Παναγιώτης Φούκας
Ὑποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας
Μτπτ. Δικαιωμάτων τοῦ Ἀνθρώπου
Θεολόγος

Sincerely,

Panagiotis Foukas
PhD candidate in Philosophy
MA in Human Rights
BA Theology

Σχόλια