"Before Midnight": νέες φωτογραφίες από μια ταινία γεμάτη Ελλάδα και Ethan Hawke

Η ταινία που παρακολουθεί τα ταξίδια του Τζέσι (Εthan Hawke) με τη Σελίν (Julie Delpy), "Before Midnight",  με μουσική υπόκρουση Χάρις Αλεξίου και εικόνες από την Μεσσηνία, το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών ("Before Sunrise" και "Before Sunset" οι προηγούμενες) αναμένεται με αγωνία για το ελληνικό κοινό.
Κάθε λεπτομέρεια μέχρι τότε  δεκτή. Δείτε την Αριάν Λαμπέντ (του "Attenberg" και των "Αλπεων"), την Αθηνά Τσαγγάρη, τον σκηνοθέτη Πάνο Κορώνη, τον Γουόλτερ Λάσαλι (τον θρυλικό διευθυντή φωτογραφίας που σημάδεψε τη γέννηση του Free Cinema και κέρδισε Οσκαρ Φωτογραφίας για τον "Ζορμπά" του Μιχάλη Κακογιάννη), τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (με τις πατερίτσες) να καθοδηγεί τους ηθοποιούς του, τον Ιθαν Χοκ και τη Ζουλί Ντελπί να απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο (φωτογραφημένοι από τον Χρήστο Βουδούρη), ανακαλύπτοντας κάτω από την εκτυφλωτική του αυστηρότητα τη σημασία που έχει να αγαπάς.



 


Τι έγραψε το Flix.gr
"Η επιλογή να γυριστεί η ταινία στην Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν ασήμαντη. Η ιστορία θα ήταν ίδια, είτε ο Τζέσι και η Σελίν χανόντουσαν στους δρόμους της Ρώμης, είτε καβγάδιζαν σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης, είτε τους έβρισκαν τα μεσάνυχτα στο Μπρίστολ. Η διαφορά όμως της τουριστικής ταινίας από μία ιδέα που έχει ρίζα και αιτία είναι ότι ο Λικλέιτερ ξεπερνά τη γραφικότητα των πλάνων γυναικών που μαγειρεύουν γεμιστά, περιηγήσεων του ζευγαριού σε βυζαντινά ξωκκλήσια, ή μιας παρέας που τρώει φέτα και σταφύλια, μιλώντας για τον έρωτα και τις σχέσεις. Χωρίς να το λέει ποτέ, ούτε καν να το υπαινίσσεται, χωρίς καμία εθνικιστική αναφορά ή αφελές τοπικιστικά κοπλιμέντα, υπάρχει στον αέρα ένας θαυμασμός, ή μια ανάγκη να καταλάβει την κουλτούρα μιας χώρας που υπάρχει μέσα στους αιώνες. Που έχει αντέξει στο χρόνο. Που οι οικογένειές της τρώνε ακόμα στο τραπέζι τα μεσημέρια. Που ακόμα πολλά από τα ζευγάρια της γερνάνε μαζί".
Η ιστορία
23 χρονών κατέβηκαν από ένα τρένο στη Βιέννη και πέρασαν μία νύχτα περπατώντας, μιλώντας, γελώντας. Στα 32 του ο παντρεμένος στην Αμερική Τζέσι πήγε στην πόλη της, το Παρίσι, για να παρουσιάσει το βιβλίο που έγραψε πάνω στη γνωριμία τους. Κι εκεί η Σελίν τον ξανασυνάντησε, κλείνοντας ραντεβού με τη βεβαιότητα ότι αυτά ανήκουν μόνο στο παρελθόν των αυθόρμητων παράλογων νιάτων μας. Μόνο που δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα απόγευμα, λίγο ακόμα περπάτημα, μία σειρά από νέες αλήθειες, εξομολογήσεις, γέλια και βλέμματα για να αποδειχθούμε όλοι γερασμένοι κυνικοί. Ο αληθινός έρωτας δε γνωρίζει timing, ή χρόνο. Δεν θα τον ζήσεις στην οικειότητα. Πρέπει να τον αναγνωρίσεις όταν σου κλείσει φευγαλέα το μάτι. Πρέπει να τολμήσεις να χάσεις ένα αεροπλάνο.
Εννιά χρόνια αργότερα, ο Τζέσι και η Σελίν είναι ακόμα μαζί.

Στις 13 Ιουνίου η ταινία "Before Midnight" κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες.

Πηγή: Flix.gr

Σχόλια