Ο κόσμος χόρτασε «Χαβιάρι»

Είναι σχετικά δύσκολο να μιλήσει κανείς για θρίαμβο, όλα όμως δείχνουν ότι η τελευταία ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» έχει ήδη αγγίξει τον παλμό ενός πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού κοινού που πηγαίνει στον κινηματογράφο. Ενδεχομένως βέβαια, να έχει αγγίξει επίσης  τον παλμό ενός κοινού που χρειάζεται μια πολύ καλή αφορμή για να πάει στον κινηματογράφο όπου κατά τα άλλα δεν συνηθίζει να πηγαίνει. Γιατί πράγματι, ανεξαρτήτως ποιότητάς της, η ταινία που ασχολείται με τον βίο και την πολιτεία του Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα κινηματογραφικό γεγονός για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ η εταιρία διανομής της ταινίας, Feelgood Entertainment, το «Χαβιάρι» ξεπέρασε τα 85,000 εισιτήρια κατά την διάρκεια του περασμένου τετραημέρου (είχε ανοίξει στις αίθουσες την περασμένη, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου).

Το νούμερο των εισιτηρίων είναι πράγματι πολύ μεγάλο αν και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η ταινία άνοιξε σε 119 αίθουσες μαζί με εκείνες που βρίσκονται εκτός Αθηνών αλλά και στην Κύπρου. Από τα 85.000 εισιτήρια, η Feelgood επισημαίνει ότι τα 50.000 περίπου κόπηκαν σε αίθουσες της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ίδια εταιρία το εισπρακτικό άνοιγμα του «Χαβιαριού» είναι ένα από τα καλύτερα της χρονιάς ενώ το Σάββατο 13 Οκτωβρίου τα εισιτήρια διπλασιάστηκαν σε σχέση με της Πέμπτης και Παρασκευής και πολλές αίθουσες έδιωχναν κόσμο.

Σε ότι αφορά την υποδοχή του κοινού, οι γνώμες όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ταινιών, είναι ποικίλες.  Όπως μάθαμε από μαρτυρίες θεατών που βρέθηκαν σε προβολές του περασμένου Σαββατοκύριακου,  υπήρξαν θεατές που χλεύαζαν κατά την διάρκεια των προβολών αλλά και θεατές που μετά το πέρας της προβολής χειροκροτούσαν όρθιοι. Αυτήν την εικόνα μας περιέγραψε θεατής που παρακολούθησε το «Χαβιάρι» στο ΕΜΠΑΣΙ της πλατείας Κολωνακίου.

Θα έχει πάντως τεράστιο ενδιαφέρον να δει κανείς την κίνηση της ταινίας την δεύτερη εβδομάδα προβολής της γιατί από αυτήν θα κριθεί το αν ο «Θεός αγαπάει το χαβιάρι» θα έχει πραγματικά πλούσιο μέλλον μπροστά του ή αν θα είναι ένα μπαλόνι που ξεφούσκωσε.
 
 http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=479669

Σχόλια