Όμορφα στέκια στα πέριξ της Μακρυγιάννη

Tiki Athens

  Προτού η περιοχή αρχίσει  να παίρνει τα πάνω της, το «Tiki Athens» ήταν ήδη εκεί με έναν αέρα από τα παλιά. Άλλοι μιλούν για μια vintage αισθητική από τα 50’s και τα 60’s και άλλοι για μια νοσταλγική ατμόσφαιρα από τα πιοπ πρόσφατα 80’s. Όπως και να’ χει το ιδιαίτερο μπαράκι με τα εξωτικά φυτά, το ξύλο και το μπαμπού σε συνδυασμό με τους ρετρό πίνακες σε ταξιδεύει σε άλλη γη, σε άλλα μέρη. Τι να πρωτοπούμε και για τις μουσικές του που κάποιες φορές τις ακούς και live… από jazz, soul και funk μέχρι rock, indie και punk γιατί ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.
Φαλήρου 15, Κουκάκι τηλ. 210 9236908
Wine Point

  Φημολογείται ότι το «Wine Point» κρατά τα σκήπτρα του πρώτου αυθεντικού wine bar της Αθήνας. Και ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε για να το αμφισβητήσουμε. Η ποικιλία στις ετικέτες κρασιών μιλά από μόνη της ενώ το motto «στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Ο εγχώριος αμπελώνας, λοιπόν, στα καλύτερά του και το «γλυκό δένει» με τα συνοδευτικά μεζεδάκια. Όποιος δηλώνει λάτρης του κρασιού, μπορεί επίσης να παρακολουθήσει τα σεμινάρια οινογνωσίας που διοργανώνονται κατά καιρούς. 
Αθανασίου Διάκου & Πορινού 2, Ακρόπολη, τηλ. 210 9227050
Barrelhouse

  Εδώ και ένα χρόνο περίπου η περιοχή απέκτησε το after-άδικο που της αξίζει. Ακούει στο όνομα «Barrelhouse» και ορθώς περηφανεύεται για τη sui generis ταυτότητά του. Το ρετρό ντεκόρ στους τοίχους ταιριάζει γάντι με την παλιά καλή μουσική που θα ακούσεις. Από τις θρυλικές μαύρες φωνές της Αμερικάνικης jazz μέχρι τα άσματα, βγαλμένα από τις παρτιτούρες του Σταύρου Ξαρχάκου, το περίφημο ξενυχτάδικο στο Κουκάκι σου εγγυάται το πιο σωστό «σβήσιμο» της βραδιάς.
Φαλήρου 6, Κουκάκι, τηλ. 6939996112
Παλιό Ραδιόφωνο

  Είσαι λάτρης της τζαζ και  παραπονιέσαι για τα λιγοστά στέκια της πόλης όπου μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου; Μην άγχεσαι, πλέον  έχεις το «Παλιό Ραδιόφωνο». Εξακολουθείς να είσαι δύσπιστος; Ε τότε μάθε ότι στο ατμοσφαιρικό μαγαζάκι με την ξύλινη μπάρα επί της Αθανασίου Διάκου θα χορτάσουν τα αφτιά σου hard bop και crooners. Πήγαινε και θα μας θυμηθείς.
Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9237022
Old School

  Τη σήμερον ημέρα κάθε περιοχή που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει και ένα cocktail bar. Στη Μακρυγιάννη τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει το «Old School», ένα μικρό παρεΐστικο μπαράκι που σου σερβίρει ψαγμένα cocktails ανάλογα με τον χαρακτήρα σου. Ναι, σωστά διάβασες. Το τελετουργικό της υπόθεσης έχει ως εξής: κάθεσαι στην ξύλινη μακρόστενη μπάρα και αφού αραδιάσεις στον μπάρμαν τα συν και τα πλην της αφεντιάς σου, τότε θα πιες και το cocktail που σου αξίζει.
Μακρυγιάννη 19-21, τηλ. 210 9224070

 http://www.cosmo.gr/Lifestyle/exodos/mia-nuxta-sto-moyseio-omorfa-stekia-sta-periks-ths-makrygiannh.1976100.html

Σχόλια