Ιδιότυπος φασισμός

Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ

Οπως γράφαμε, λοιπόν, την περασμένη Τρίτη, το 30% των Ελλήνων δεν αντιπροσωπεύεται από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα τελευταία γκάλοπ, σύμφωνα με τα οποία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συγκεντρώνουν την εμπιστοσύνη μόνο του 42% των ψηφοφόρων, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα μένουν καθηλωμένα στα γνωστά ποσοστά τους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ δημιουργεί πολιτικό αδιέξοδο, που θα μπορούσε ενδεχομένως να λυθεί με την εμφάνιση ενός νέου κόμματος, το οποίο θα εξέφραζε δυσαρεστημένους, απελπισμένους και αγανακτισμένους...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που θα πρέπει να απαντηθεί σήμερα είναι γιατί, ενώ οι καιροί επιβάλλουν -περισσότερο από ποτέ- την εμφάνιση ενός νέου κόμματος, αυτό ούτε καν φαίνεται στον ορίζοντα; Τι εμποδίζει τη δημιουργία και την έκφραση νέων πολιτικών δυνάμεων, απαραίτητων ίσως για την επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε στη μεταπολίτευση ο δικομματισμός;

ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ η απαξίωση της πολιτικής έχει αναγκάσει τα ικανότερα στελέχη της ελληνικής κοινωνίας να της γυρίσουν, εδώ και χρόνια, την πλάτη. Κάποτε στην πολιτική έμπαιναν οι άριστοι! Σήμερα κατά κανόνα βρίσκουν καταφύγιο σ' αυτήν εκείνοι που θα είχαν πρόβλημα να διακριθούν στις επιχειρήσεις, στις επιστήμες, στα γράμματα, αλλά όχι και να αναδειχθούν μέσα από αμφιλεγόμενες κομματικές διαδρομές -πόσω μάλλον με τη βοήθεια ισχυρών οικονομικών παραγόντων!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα για ένα πραγματικά νέο κόμμα, για έναν ανεξάρτητο πολιτικό, είναι η επικοινωνία με τον κόσμο, καθώς η μιντιοκρατία προωθεί όχι απλώς τους αρεστούς, αλλά τους απολύτως ελεγχομένους από ένα κεφάλαιο χωρίς εθνική συνείδηση.

ΠΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, θα προωθηθούν ιδέες, πολιτικές και προγράμματα, όταν είναι βέβαιο ότι τα μίντια (και κυρίως τα κανάλια) θα κλείσουν τους διαύλους επικοινωνίας; Οι ντουντούκες και οι εφημερίδες τοίχου ανήκουν σε άλλες εποχές, όσο για το Internet, στερείται το -απαραίτητο γι' αυτές τις περιπτώσεις- θεατρικό στοιχείο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ λοιπόν; Εχουμε πράγματι δημοκρατία ή μήπως βιώνουμε έναν ιδιότυπο φασισμό, που απαγορεύει την έκφραση και την προώθηση μη αρεστών πολιτικών; Τα όσα τράβηξε ο ΣΥΡΙΖΑ από τους ιεροεξεταστές των καναλιών, μόλις πριν από λίγα χρόνια, που πήγε να σηκώσει κεφάλι, νομίζω ότι δίνουν την απάντηση.

ΟΠΟΤΕ, ποιο νέο κόμμα; ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., για να ξέρουν τα μίντια και το κεφάλαιο τι τους γίνεται!

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309297

Σχόλια