Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Αρχίζουν οι «περιπέτειες» των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία «Η πρώτη σας εργασία στο εξωτερικό»!

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι πρώτοι μετέχοντες στην πρωτοβουλία κινητικότητας «Η πρώτη σας εργασία στο εξωτερικό» έχουν πλέον ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους βάσει νέων ελκυστικών συμβάσεων εργασίας στο εξωτερικό.

Στις 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι, στη Cité universitaire internationale, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την πρωτοβουλία στην οποία θα παραστεί ο Επίτροπος Vladimir Špidla. Είναι η τελευταία εκδήλωση του συνεδρίου του Οκτωβρίου EURES- T για τη διασυνοριακή κινητικότητα.

«Η πρώτη σας εργασία στο εξωτερικό» αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει ευρύτερα γνωστούς τους τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν ευκολότερα να μετακινηθούν εντός της Ευρώπης με την κατάλληλη βοήθεια και τις συμβουλές που μπορεί να τους προσφέρει η πύλη EURES, το ευρωπαϊκό δίκτυο απασχόλησης. Στους τυχερούς συμμετέχοντες, που για πρώτη φορά τώρα θα εργαστούν στο εξωτερικό, παρασχέθηκε βοήθεια για την ανεύρεση εργασίας σε κάποια από τις χώρες της ΕΕ. Σε καθέναν από αυτούς θα παρέχεται πλήρης στήριξη από τοπικό σύμβουλο EURES κατά τη διάρκεια της παραμονής του μακριά από την πατρίδα του.

Θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την πρόοδο των επιλεγμένων εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα εργάζονται στο εξωτερικό μέσω της παρούσας ιστοθέσης —μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το χώρο αυτό!

Η πύλη EURES βοηθάει τους πολίτες της ΕΕ, του ΕΟΧ (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν), και της Ελβετίας να βρουν εργασία στο εξωτερικό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και παρέχει δίκτυο το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 700 συμβούλους. Εάν επιθυμείτε να ζητήσετε βοήθεια από τον τοπικό σας σύμβουλο EURES σχετικά με την αναζήτηση εργασίας σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση Βάση δεδομένων συμβούλων EURES στην πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα EURES.

http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=job&lang=el&catId=9388

Σχόλια