Η αρχή του νεοθωμανισμού;

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως σε μία τελετή χάτιμ (23/5), στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Εχίνος της Ξάνθης, υπήρχαν περισσότερα από 15 άτομα που κυκλοφορούσαν με μπλούζα που έφερε στο μπροστινό μέρος τη σημαία της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Δ. Θράκης” και στο πίσω μέρος τη φράση “Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά”, του Οθωμανού στρατηγού που είχε κατακτήσει την περιοχή τον 14ο αιώνα.

Photostories

* 1 photos

Οι φωτογραφίες των νεαρών που παραβρέθηκαν στην τελετή χάτιμ (τελετή περάτωσης των ετήσιων μαθημάτων Κορανίου), φορώντας τα συγκεκριμένα μπλουζάκια, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις.

Το σίγουρο είναι ότι σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή τα πολιτικά παιχνίδια καιροσκόπων και αλλότριων συμφερόντων μπορούν να δυναμιτίσουν τη συμβίωση πολυφυλετικών και πολυθρησκευτικών κοινωνικών ομάδων.

Το cosmo.gr παραθέτει απλώς την είδηση χωρίς να επιδιώκει να στηρίξει τη μία ή την άλλη πλευρά. Το σίγουρο είναι ότι η Θράκη αποτελεί μέρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και τέτοιες φωνές μόνο διχασμούς και αντιπαραθέσεις μπορούν να προκαλέσουν.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/276328.html

Σχόλια