Pablo Garcia

Ο Πάμπλο Γκαρσία μοιάζει με ξένοιαστο καβαλάρη της Άγριας Δύσης. Θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς μποέμ τύπο. Εν τούτοις η προσωπικότητά του είναι πολυσύνθετη. Αυτή γοήτευσε τους περισσότερους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Είναι αθυρόστομος, αντισυμβατικός, οξύθυμος, αγωνιστής, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, επαναστάτης, επηρεασμένος από τα επαναστατικά κινήματα που ξεφυτρώνουν συχνά στην Λατινική Αμερική, ενώ το καλοκαίρι αντί για διακοπές πάει στα βουνά της Ουρουγουάης για βδομάδες και κυνηγάει θηράματα με τόξα, μαζί με τον φίλο του Τζο Μπιζέρα, κάνοντας ασκήσεις επιβίωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, στην προσωπική του ζωή, όσοι τον ξέρουν λένε, ότι διακρίνεται για την ηρεμία και την ολύμπια ψυχραιμία του. «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» είναι το μότο του στην ζωή και αυτό που γράφει το τατουάζ που έχει πάνω στο χέρι του.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον θαυμάζουν όσο κανέναν άλλον. Γι’ αυτό και δια... βοής στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του περσινού πρωταθλήματος απέτρεψαν κάθε πιθανότητα αποχώρησής του. Φώναξαν εκκωφαντικά το όνομά του, ζητώντας επιτακτικά την παραμονή του από την διοίκηση. Η ιαχή «ΠΑΟΚ – θρησκεία – τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία» δονούσε την Τούμπα. Ήταν λαϊκή εντολή. Ο Γκαρσία για πάντα στον ΠΑΟΚ. Ποιος θα τολμούσε να την αγνοήσει;

Η γροθιά στον Ντιόγο πέρυσι στο Καραϊσκάκη τον έκανε λαϊκό ήρωα – κακώς φυσικά - στα μάτια πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ. Ήταν αντιαθλητική και βίαιη η ενέργειά του, αλλά οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ την θεώρησαν ως ύψιστη πράξη αντίστασης στο κατεστημένο της Αθήνας.

Τα λάθη που έκανε πέρυσι ήταν πολλά. Αποβλήθηκε επειδή δεν μπόρεσε να ελέγξει τα νεύρα του σε κρίσιμα παιχνίδια, εκθέτοντας την ομάδα του και στερώντας από τον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, ιδίως στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα. Αλλά υπάρχει κανείς που δεν κάνει λάθη;

Η διοίκηση τον προειδοποίησε το καλοκαίρι, ότι δεν θα ανεχθεί άλλο αυτή την συμπεριφορά που εκθέτει την ομάδα και της στοιχίζει ακριβά. Ο Γκαρσία κατάλαβε τα λάθη του και συμμορφώθηκε. Φέτος είναι τύπος και υπογραμμός. Κύριος μέσα στο γήπεδο. Καμία κόκκινη δεν αντίκρισε μέχρι τώρα, ενώ η ηγετική του μορφή δεσπόζει στον χώρο του κέντρου και οι εμφανίσεις του είναι βαρόμετρο για την συνολική απόδοση του ΠΑΟΚ σε όλα τα παιχνίδια. Όλα αυτά του απέφεραν ένα νέο συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια, παρότι κλείνει τον Μάιο τα 33 του χρόνια.

Πλέον, έχει γίνει κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ και ένας από τους πιο αγαπητούς ξένους που πέρασαν από τη Τούμπα. Ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, αποδεχόμενος μείωση αποδοχών, κατά 30%, γιατί όπως δήλωσε «κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται». Όπως δεν εξαγοράζεται και η λατρεία των οπαδών του ΠΑΟΚ γι’ αυτόν, την οποία δεν πρόκειται να την προδώσει ποτέ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε εάν θα πήγαινε ποτέ στον Άρη απάντησε ότι «είμαι πια τόσο ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ, που όχι στον Άρη, αλλά σε καμία ελληνική ομάδα δεν πρόκειται να πάω. Είναι τόσο μεγάλος ο σεβασμός μου για τον ΠΑΟΚ, που δεν θα τον πρόδιδα ποτέ».

Και ο Γκαρσία, φαίνεται από την στάση ζωής του, πως είναι από τους ανθρώπους που κρατάνε τον λόγο τους. Μπορεί να του καταλογίσει κανείς χίλια δυο μειονεκτήματα, αλλά το μόνο που δεν αμφισβητείται είναι η – ωμή - ειλικρίνειά του, ακόμα και όταν μιλάει δημόσια.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/PAOK/261946.html

Σχόλια