Συναρπαστικό το 2009 για τους gamers



Παραδοσιακά, περισσότερες από τις μισές πωλήσεις της αγοράς πραγματοποιούνται το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου. Τη χρονιά που μας πέρασε, αυτό το «κατεστημένο» έσπασε η Take Two, με τη κυκλοφορία του blockbuster τίτλου Grand Theft Auto IV τον Απρίλιο. Φέτος, η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού για το φορητό DS της Nintendo θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο, ενώ κάποια από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για φέτος θα κυκλοφορήσουν ακόμη νωρίτερα.
Η ιαπωνική Capcom θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο το Street Fighter IV, την ίδια εποχή που θα δούμε στα ράφια το Killzone 2, το πολυαναμενόμενο shooter οπτικής πρώτου προσώπου επιστημονικής φαντασίας. «Θέλουμε οι χρήστες να έχουν την εμπειρία μιας μεγάλης κλίμακας εισβολής και πορείας σε εχθρικό έδαφος, γεμάτο με εντυπωσιακά περιβάλλοντα και έντονα συναισθήματα», σχολιάζει ο Έρμεν Χάλστ, διευθυντής της Guerilla Games.
Μέσα στο Μάρτιο, ζόμπι και σκοτεινές δυνάμεις θα καταλάβουν τις κονσόλες, με την κυκλοφορία του Resident Evil 5, ένα παιχνίδι που έχει ήδη απασχολήσει σημαντικά την gaming κοινότητα. Τους τυπικά πιο ήρεμους καλοκαιρινούς μήνες θα κυκλοφορήσουν κινηματογραφικές μεταφορές, όπως το «Terminator: Salvation» και το «Harry Potter and the Half-Blood Prince».
Η Nintendo ετοιμάζει το «Wii Sports Resort», ένα παιχνίδι προσομοίωσης καλοκαιρινών κατά βάση αθλημάτων για το Wii. Ο τίτλος θα περιλαμβάνει χειριστήριο με αισθητήρες κίνησης υψηλής ακρίβειας που θα επιτρέπει την ακριβή στόχευση και κίνηση.
Μέσα στο 2009 επίσης θα κυκλοφορήσουν οι συνέχειες τίτλων που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως το «God of War III» που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε κονσόλα νέας γένιας, το «Bioshock 2» της Microsoft, αλλά και το νέο «Legend of Zelda» για το Wii.
Ένα από τα χαρακτηριστικά του 2008 σε ότι αφορά τις πωλήσεις, ήταν η διστακτικότητα των καταναλωτών σε πρωτότυπους τίτλους, όπως το «Dead Space» και το «Mirror's Edge», παρά τα θετικά σχόλια που συνόδευαν την κυκλοφορία τους. Όπως σχολίασαν στελέχη της αγοράς, όπως φάνηκε, οι καταναλωτές εμφανίστηκαν περισσότερο διστακτικοί στις αγορές τους και την καταβολή του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 70 ευρώ για την αγορά ενός βιντεοπαιχνιδιού.
Ρεκόρ πωλήσεων το 2008
Παρά τη διστακτικότητα των καταναλωτών, οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών στη Βρετανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ, έφτασαν τα 82,8 εκατομμύρια λίρες, με τους καταναλωτές να δαπανούν 4,03 δισεκατομμύρια λίρες σε κονσόλες και βιντεοπαιχνίδια.
Το σύνολο των πωλήσεων ήταν αυξημένο κατά 23% σε σχέση με το 2007 και περισσότερο από διπλάσιο σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Οι πωλήσεις των μηχανημάτων έφτασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια λίρες.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ELSPA, της αρμόδιας αρχής εκδοτών βιντεοπαιχνιδιών στη Βρετανία, Μάικλ Ρόλινσον, η αγορά ευνοήθηκε σημαντικά με την κυκλοφορία τίτλων που απευθύνονται στην οικογένεια.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters, BBC

Hμερομηνία : 07-01-09
Copyright: http://www.kathimerini.gr

Σχόλια