Βαρέθηκα!

Βαρέθηκα την μανία που μας εχει πιασει!!!
Το «άγνωστο» Ισλάμ σε ιστοσελίδα με απλά ελληνικά
Της Λινας Γιανναρου

Τι αναφέρει το Κοράνι; Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται την περίοδο του Ραμαζανίου; Γιατί οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό; Αυτές και άλλες πληροφορίες για το «άγνωστο» σε πολλούς από εμάς Ισλάμ μάς παρουσιάζει -σε απλά ελληνικά- μια νέα ιστοσελίδα. Πρόκειται για το islam.gr, μια πρωτοβουλία ομάδας μουσουλμάνων που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας, οι οποίοι επιχειρούν να διαλευκάνουν το τοπίο σχετικά με την πίστη τους, να λύσουν τις όποιες απορίες μας, να βοηθήσουν, εν τέλει, όλους μας «να έρθουμε πιο κοντά».

«Στόχος μας είναι αφενός η καλύτερη κατανόηση του Ισλάμ από τους Ελληνες, αλλά και η καλύτερη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία», εξηγεί ο κ. Σάντι Αγιούμπι, δημοσιογράφος που συμμετέχει εθελοντικά στην προσπάθεια. «Επιπλέον, η ιστοσελίδα έχει και χρηστικό χαρακτήρα, ούτως ώστε να διευκολύνονται οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα, με τους χώρους λατρείας, τις ώρες προσευχής κ.ο.κ.».

Μολονότι το site «ανέβηκε» στο Ιντερνετ πριν από περίπου 1,5 χρόνο, έγινε γνωστό μόλις πριν από λίγους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από μόλις... 14 επισκέψεις τον μήνα το 2007, σήμερα έχει φθάσει να ξεπερνά τις 1.000 μηνιαίως, με τάσεις αυξητικές. «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση», λέει ο κ. Αγιούμπι. «Είναι πολλοί εκείνοι που μας στέλνουν e mail είτε για να μας συγχαρούν για το εγχείρημα είτε για να μας ρωτήσουν πληροφορίες για διάφορα θέματα σχετικά με το Ισλάμ. Το 65% περίπου όσων επικοινωνούν είναι Ελληνες ορθόδοξοι. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως υπάρχει και από φοιτητές και ακαδημαϊκούς που ζητούν ενημέρωση για μια σειρά θέματα γύρω από τη μουσουλμανική πίστη».

Μεταξύ άλλων, στο islam.gr μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για εκδηλώσεις και δραστηριότητες της μουσουλμανικής κοινότητας, για τα διδάγματα του Κορανίου, για θέματα γύρω από την καθημερινότητα των μουσουλμάνων κ.ά. Ενδιαφέρον έχει και η «Γυναικεία γωνιά»...
Eκτύπωση | e-mail

[ Aρχή σελίδας ]
[ Eλλάδα ] [ Kόσμος ] [ Πολιτισμός ] [ Aθλητισμός ]

email : [Σύνταξη ] [ Webmaster ]




Eλλάδα » Oικονομικές ειδήσεις | Γενικές ειδήσεις

Photonews

Εφημερίδες

Video

Aφιερώματα


Eντυπη έκδοση
Φύλακες της φυτικής κληρονομιάς
Αστυνόμευση κατά τροχαίων
Ο έλεγχος μειώνει τα τροχαία
Το «άγνωστο» Ισλάμ σε ιστοσελίδα με απλά ελληνικά
Πες «τσιιζ» πριν μπεις στην τράπεζα...
Κτίρια φιλικά με το περιβάλλον θέλουν οι Θεσσαλονικείς
Ο γύρος του κόσμου με 4Χ4 σε... 800 ημέρες
ΘEMA Αγροκοινότητα «φύλακας» της φυτικής κληρονομιάς
«Ολα άρχισαν από ένα καλαμπόκι»
Πλούσια συλλογή με ντόπιες ποικιλίες
Γενετικό «Ολοκαύτωμα» μέσα στον 20ό αιώνα
30 είδη λαχανικών χωρίς λιπάσματα

<A TARGET="_blank" HREF="http://ad.gr.doubleclick.net/click%3Bh=v8/373a/3/0/%2a/u%3B197303957%3B0-0%3B0%3B11230405%3B4307-300/250%3B26419359/26437216/1%3B%3B%7Esscs%3D%3fhttp://www.ekathimerini.com/"><IMG SRC="http://m1.2mdn.net/1038091/Ekathi.gif" BORDER=0></A>

© 2008 H KAΘHMEPINH All rights reserved.

Σχόλια