Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της νέας γενιάς

Tesla Roadstar: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της νέας γενιάς

Η εποχή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έφτασε. Η τεχνολογία έχει κάνει τα θαύματά της και οι λάτρεις της ασφάλτου δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία να μην αφήσουν στην άκρη τα ενεργοβόρα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.

Η Tesla Motors προσφέρει πλέον ένα πλήρες ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα βενζινοκίνητα αδελφάκια του. Το εκπληκτικό ντιζάιν, η σύγχρονη γραμμή με το αεροδυναμικό σχήμα και οι γρήγορες ταχύτητες είναι τα χαρακτηριστικά του νέου σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου 2008 Tesla Roadstar.

Πιάνει ταχύτητα 80 μιλίων μέσα σε 3,9 δευτερόλεπτα, κοστίζει λιγότερο από 2 δολάρια την ώρα και χρειάζεται επαναφόρτιση κάθε 220 μίλια.

Είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ τα υποσυστήματά του καθοδηγούνται από ένα πρόγραμμα software. Η μηχανή του ζυγίζει μόλις 60 κιλά, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να έχει μικρότερο βάρος και ως εκ τούτου, να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και να μπορεί ν' αναπτύσσει ταχύτητα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Για να φορτίσει όμως η μηχανή χρειάζεται περίπου 3,5ώρες, λίγο περισσότερο από ένα κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο, με μία φόρτιση μπορείτε να καλύψετε μία διαδρομή περίπου 500 χλμ. Επιπλέον, μειώνοντας ταχύτητα, αυτομάτως κερδίζεται ρεύμα, καθώς έχει τη δύναμη να αποθηκεύεται το ρεύμα που δεν καταναλώνεται κατά την οδήγηση.

Εν τω μεταξύ, σημαντικό πλεονέκτημα του αυτοκινήτου είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων για την τσέπη σας. Ο οδηγός του Tesla Roadstar δεν είναι εξαρτημένος από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και επιπλέον, δεν χρειάζεται να πληρώνει επιπλέον, φόρους. Ούτε πράσινο φόρο για το περιβάλλον, αλλά και για τα κυβικά του, που ουσιαστικά δεν έχει. Εξάλλου, ο κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου, γνωρίζει επίσης, ότι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με εκπομπές αερίων.

Πρόκειται λοιπόν για ένα αυτοκίνητο, που ικανοποιεί τα πιο απαιτητικά γούστα κι επιπλέον, δείχνει το δρόμο και στις υπόλοιπες εταιρείες, ώστε να κατασκευάσουν αντίστοιχα αυτοκίνητα και να βοηθήσουν στον αγώνα κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

www.kathimerini.gr

Σχόλια