Με 3D γραφικά οι αγώνες του Football Manager 2009

Γιάννης Ηλιόπουλος - Στείλτε e-mail στον συντάκτηΔημοσίευση : 08/09/2008 12:38 - Τελ. ανανέωση : 08/09/2008 12:42

To δημοφιλέστερο παιχνίδι εξομοίωσης ποδοσφαιρικού management επιστρέφει πιο ρεαλιστικό και με τρισδιάστατη απεικόνιση των αγώνων για PC και Macintosh στις 14 Νοεμβρίου 2008.


Η Sports Interactive και η SEGA Europe Ltd. ανακοίνωσαν μέσω video στο YouTube channel (www.youtube.co.uk/sigames) τους ότι το Football Manager 2009 θα κυκλοφορήσει για PC και Apple Macintosh στις 14 Νοεμβρίου του 2008. Το Football Manager 2009 θα έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές.

Ο τίτλος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη νέα τρισδιάστατη μηχανή γραφικών «3D match engine». Το FΜ Handheld 2009 για το PSP θα κυκλοφορήσει επίσης την ίδια ημερομηνία άλλα θα χρησιμοποιεί δισδιάστατη μηχανή γραφικών. Η εμφάνιση της νέας 3D™ match engine θα επιτρέπει στο manager να παρακολουθεί τους αγώνες τρισδιάστατα, από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να επαναλαμβάνει οποιοδήποτε σημείο του αγώνα θέλει να ξαναδεί, μέσω ενός νέου «time bar»

. Παράλληλα εμφανίζεται ένα νέο «screen TV view», όπου οι παίκτες θα μπορούν να επιλέγουν την οπτική γωνία από την οποία θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Τέλος, θα εμφανίζεται ένα νέο «widget system» το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των ratings των παικτών και τα στατιστικά του αγώνα.

Το Football Manager 2009 θα επιτρέπει επίσης στους παίκτες να λαμβάνουν βοήθεια από τον Assistant Manager. O Assistant Manager θα ενημερώνει τους παίκτες για το εάν αποδίδει η τακτική που χρησιμοποιούν, πως ανταποκρίνεται ο αντίπαλος στην τακτική, για το τι θα μπορούσαν να κάνουν για να παίξουν καλύτερα κ.α.

Παράλληλα θα υπάρχει μεγάλη αναβάθμιση στα media. Θα εμφανίζεται καρτέλα η οποία θα παρουσιάζει όλες τις μεταγραφές, αλλά το σημαντικότερο είναι η εμφάνιση Δελτίων Τύπου, τα οποία θα ενημερώνουν το κοινό για όλα τα νέα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το παιχνίδι επίσης έχει βελτιωθεί όσο αναφορά τις ομάδες, τα club και τα δεδομένων των παικτών. Θα εμφανίζονται περισσότερες από 5.000 ομάδες από 50 χώρες και περίπου 350.000 παίκτες και προσωπικό από όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν λίγο πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού το Νοέμβριο.

Το Football Manager, ο βασιλιάς των football manager simulations (εξομοιωτές προπονητικής ποδοσφαίρου), έρχεται στις 14 Νοεμβρίου 2008, πλήρως ανανεωμένο και πιο δυνατό από ποτέ με το Football Manager 2009 (Screenshots). Το demo του παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Πέρα από ανανεωμένη βάση δεδομένων παικτών/ομάδων κλπ από πάρα πολλά πρωταθλήματα, το νέο FM θα διαθέτει εμπλουτισμένο τομέα media (συνεντεύξεις τύπου, δημοσιογράφους κλπ). Επιπλέον, υπάρχει βελτιωμένος βοηθός προπονητή που θα σας δίνει πληροφορίες κατά την διάρκεια του αγώνα για την ψυχολογία και την απόδοση των παικτών σας καθώς και για το πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την τακτική του αντιπάλου ή πως ανταποκρίνεται ο αντίπαλος και πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την δική σας. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ο εξ’ολοκλήρου νέος σχεδιασμός του συστήματος μεταγραφών που ομολογουμένως χρειαζόταν βελτίωση. Το καλύτερο όμως η Sports Interactive το άφησε για το τέλος…

Μετά από απαίτηση χιλιάδων φανατικών του Football Manager επί σειρά ετών, το Football Manager 2009 θα έχει για πρώτη φορά 3d απεικόνιση αγώνα!!! Παράλληλα θα μπορείτε να βλέπετε διάφορα στατιστικά και άλλα στοιχεία μέσω widgets τα οποία τοποθετείτε εσείς όπου ακριβώς θέλετε. Απ’ότι φαίνεται μάλιστα στα παρακάτω videos από την ανακοίνωση του FM2009, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και αναμένονται πολλά ξενύχτια από τους απανταχού φανατικούς. Και όσοι έχετε γυναίκα μην ανησυχείτε, η Sports Interactive φρόντισε για εσάς… Πλέον υπάρχει η δυνατότητα για γυναίκα προπονητή στο παιχνίδι οπότε βάζοντας και το έτερον ήμισυ να παίξει μπορείτε να γλυτώσετε την παντόφλα, τον χωρισμό ή ακόμη χειρότερα το ..κέρατο!

Σχόλια