Ήσυχες διακοπές στους Λειψούς!

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορα νησιά. Υπάρχουν τα κοσμικά όπου θα περπατήσεις και θα φας δίπλα σε διεθνούς φήμης αστέρες, θα σπρωχτείς για να περάσεις και θα δεις τις ίδιες αλυσίδες καταστημάτων που βλέπεις σε διάφορες μεγαλουπόλεις ανα τον κόσμο.
Υπάρχουν όμως και τα ήρεμα και λιγότερο τουριστικά νησάκια, όπου οι ντόπιοι θα καλωσορίσουν τους λιγοστούς επισκέπτες, θα σε καλημερίζουν σε κάθε σοκάκι, θα περπατήσεις το μεσημέρι και θα απολαύσεις την ησυχία ενώ θα ψάχνεις να κρυφτείς κάπου από τον καυτό ήλιο.

Η συστάδα νησιών που αποτελούν τους Λειψούς βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Στο κυρίως νησί, στο οποίο και συγκεντρώνεται η ζωή και η ανθρώπινη δραστηριότητα, μπορείς να βρεις τα βασικά όπως φαρμακείο και διάφορα μίνι μάρκετ με τρόφιμα.


Επίσης στο νησί έχουν αγοράσει σπίτια πολλοί Ιταλοί και κάποιοι έχουν δημιουργήσει μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών .

Τα νερά είναι πεντακάθαρα και διάφανα ακόμα και στο λιμάνι, όμως ένα ταξι μπορεί να σε πάει λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω για να απολαύσεις κι άλλες παραλίες.

Στον Πλατύ Γυαλό με τα αρμυρίκια να προσφέρουν φυσική σκια, μπορείς να απολάυσεις τα διάφανα, κρυστάλλινα νερά κολυμπώντας δίπλα σε παπάκια....

Κι αν μετά πεινάσεις υπάρχει ταβερνούλα στην παραλία.

Αλλιώς θα επιστρέψεις στο λιμάνι για να περιπλανηθείς ανάμεσα στα φρεσκοασβεστομμένα σπίτια, στα γραφικά σοκάκια με μικρά μαγαζάκια, στις Εκκλησίες τις μικρούλες ή τις λίγο μεγαλύτερες, στα μικρά καφενεία.
 
https://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%9B%CE%B5%CE%B9%CF%88%CE%BF%CE%AF-%CE%A4%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%B6-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF.57528/

Σχόλια