Συνέντευξη : Νίκος Γκαραβέλας

Μέσα στην εποχή της ταχύτητας και του χάους, της πληροφορίας που τρέχει διαρκώς να προλάβει κάτι το αόριστο, μέσα σε αυτό το αόριστο άγχος λίγοι είναι αυτοί που πάνε κόντρα και τολμούν να καλμάρουν το άγχος και τις φωνές τους. Στην αρχή δεν το κατάλαβα αμέσως αλλά μερικά ακούσματα ύστερα, συνειδητοποίησα και θυμήθηκα για άλλη μια φορά ότι αυτό που έχει σημασία στην ζωή είναι η διαρκής προσπάθεια της μετακίνησης μας προς τα πράγματα που αγαπάμε. Με μία σύντομη ματιά στο βιογραφικό του Νίκου κατάλαβα πως αυτός ο άνθρωπος θα έμπαινε σε αυτή την λίστα.
Μπορούν να υπάρχουν πολλά πράγματα που χωρίζουν τους ανθρώπους, τα πράγματα που αγαπάει ο ένας μπορεί να μην τα αγαπάει ο άλλος, όμως όταν όλα αυτά φύγουν, αυτό που θα μείνει θα είναι η προσπάθεια, ο ζήλος και η προσπάθεια. Για αυτό και επέλεξα να καλέσω τον Νίκο Γκαραβέλα στο blog μου, με αφορμή των “εγκαινίων” του δικού του αποκλειστικού ιντερνετικού ραδιοφώνου, του “G Radio” αλλά και του γεγονότος ότι τέτοιοι άνθρωποι της επιμονής και του οράματος, πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω!
Τον Νίκο μπορείτε να τον ακούτε κάθε μέρα από τις 9 έως της 12 στον Love Radio καθώς και στο δικό του προσωπικό ραδιόφωνο «G-Radio».
Επίσης κάθε Κυριακή στις 9:30, στον 650 AM WSM “The Legend”.
Και όπως λέει ο ίδιος…δεν παίζει ποτέ με playlists…
Ξεκινάμε!

- Είσαι από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Πως αποφάσισες να ακολουθήσεις αυτή την ραδιοφωνική πορεία;
Τελείως τυχαία. Μου άρεσε πολύ το ραδιόφωνο από μικρός και μάζευα και δίσκους. Ειλικρινά τελείως τυχαία….από ένα τηλέφωνο!

- Το σημείο G της μουσικής. Είναι πασιφανές ότι όλα είναι ενωμένα ανά μεταξύ τους, αλλά ποια πιστεύεις ότι είναι η σχέση του έρωτα με την μουσική, γιατί είναι επίσης εμφανές ότι έχεις ιδιαίτερη σχέση με την μουσική και είναι επίσης εμφανές ότι συνδυάσεις αυτά τα δύο με κάποιον τρόπο.

Έρωτας με την μουσική ταυτίζονται. Τουλάχιστον για μένα…και μέσα από την μουσική και τον έρωτα….Ζείς!

- Πως αποφάσισες να δημιουργήσεις το δικό σου ραδιόφωνο;
Όνειρο ζωής Γιώργο μου…έπρεπε να γίνει…το “ποθούσα” αυτό το ραδιόφωνο…G Radio. To σημείο G της μουσικής…Έτσι απλά.
Με την εξέλιξη του διαδικτύου ακολουθώ και εγώ….

– Για ποιον λόγο να ακούσει κάποιος G RADIO?
Το G Radio, είναι η 3ωρη εκπομπή στο ραδιόφωνο που έγινε πλέον…24ωρη! Μην ξεχνάς πως είναι δύο ραδιόφωνα σε ένα site!
Πατώντας την Ελληνική σημεία ακούς mixes ballads από όλες τις δεκαετίες και από όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Πατώντας την Αγγλική σημαία ακούς μόνο Country Music…

- Πες μας λίγα λόγια για τις στιγμές της εκπομπής. Πως νιώθεις κάθε βράδυ που μεταδίδεται το σήμα σου σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο;
Κάθε βράδυ ξεχωριστό. Κάθε βράδυ και μία ιστορία ζωής…Αισθάνομαι ολοκληρωμένος…συγκινούμαι με την αγάπη του κόσμου. Τιμή για μένα. Κάθε βράδυ.

- Το ραδιόφωνο είναι μήπως και αγχολυτική υπόθεση για αυτόν πίσω από το μικρόφωνο; Βγάζεις το άχτι σου με τα τραγούδια σου;
Όχι, καθόλου. Η εκπομπή είμαι εγώ, ο μουσικός κόσμος, ο δικός μου και του ανθρώπου που ακούει. Υπάρχει ένα απίστευτο δέσιμο.

- Την εκπομπή σου την κάνεις μέσα στα σκοτάδια με κεριά ή με φώτα αναμμένα; Γιατί τουλάχιστον, αυτή η αίσθηση μεταφέρεται.
Χα! Τα κεριά δεν μου αρέσουν , μου βγαίνει λίγο εκκλησία. Χαμηλός φωτισμός υπάρχει. Ένα φωτάκι μόνο!

- Υπήρξαν ποτέ στιγμές που τα τραγούδια “ήταν τα ίδια”. Στιγμές που σκέφτηκες να αφήσεις το ραδιόφωνο;
Ποτέ. Το ραδιόφωνο είναι η ανάσα μου…Το είναι μου.

- Η Ελλάδα, σαν χώρα, στηρίζει το ραδιόφωνο ή , όπως σχεδόν όλοι, τα βρήκες δύσκολα;
Όχι. Το ραδιόφωνο δεν στηρίζεται. Δυστυχώς για πολλούς είναι η ουρά της τηλεόρασης. Ήταν και παραμένει να είναι μεγάλη επανάσταση να παίζω χωρίς playlist.

- Μήπως πέρα από το τηλεφώνημα που δέχτηκες, μήπως ασχολήθηκες και με πειρατικό ραδιόφωνο;
Όχι, απλά άκουγα πολύ, όταν ήμουν πάρα πολύ μικρός.

- Κάποιες ιδέες για το μέλλον; Σκέφτηκες να ασχοληθείς με κάτι άλλο, παράλληλα με το ραδιόφωνο;
Κάνω country festivals στο θέατρο Βράχων, γράφω μουσικά βιβλία και ασχολούμαι πολύ σοβαρά με τα “δίδυμα” του G Radio!
Προέκυψε και συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Συντονίζω ένα σεμινάριο για ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Ξεκινά 19 Νοεμβρίου (2012).
Κάνω και πάρτυ! Στις 9 Νοεμβρίου παίζω στο DeJavu στην πλατεία Κεφαλαριού στις 9 το βράδυ. Σας περιμένω!

- Αν υπήρχε μια μουσική μπάντα με τον τίτλο The G BAND τι μουσική θα ήθελες να παίζει;
Μόνο country! (γέλια).

- Η σχέση σου με την ινδιάνικη κουλτούρα ήταν κάτι που το θυμάσαι από πάντα ή προέκυψε; Και πως αυτή σε επηρεάζει. Τι σε τραβάει περισσότερο σε αυτή την κουλτούρα;
Έχω την τιμή να φέρω το Ινδιάνικο όνομα “Ονόκιο” από την ένδοξη φυλή των SIOYX! Αυτό προέκυψε τυχαία. Εδώ έχουμε μια πολύ μεγάλη ιστορία, σκέψης, πράξης και συνείδησης.

- Αν έχεις, ποιο είναι το ρητό σου;
Ρητό; “Καληνύχτα και σε εσένα όπου και αν βρίσκεσαι”

- Τέλος, πες μας ένα “πρόγραμμα”. Αν κάποιος θέλει να σε ακούσει ποια μέρα και ποια ώρα σε ποιον σταθμό θα μπορέσει να σε ακούσει;
Είμαι στον Love από τις 9 μέχρι της 12 και στον G Radio 24 ώρες! ( www.garavelasradio.gr )
Επίσης κάθε Κυριακή στον 650 AM WSM “The Legend”, στις 9.30 το πρωί που εδρεύει στο Nashville του TN (www.wsmonline.com).

- Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να προσθέσεις;
Πάντα είχα μία διαφορετική αντίληψη για τη μουσική. Ήταν κοντά μου στον πόνο και τη χαρά της ζωής μου… Ένας αληθινός φίλος… ένας σύντροφος…
Σε ευχαριστώ πολύ!


http://www.skoumas.net/read/?p=262

Σχόλια