Τσιπουράδικα στην Αθήνα

Κομματάκι δύσκολο να βρεθείς εύκολα και γρήγορα στη Νέα Ιωνία, όχι της Αθήνας αλλά του Βόλου, στη Μέκκα, δηλαδή, των τσιπουράδικων για αυτό το cosmo σου προτείνει που να πιεις το εθνικό μας απόσταγμα των έως και 45 αλκοολούχων βαθμών εδώ στην πρωτεύουσα.
 
Από τη Νίκη Ρωμανού
Το τσιπουράδικο του Αποστόλη



Απέναντι ακριβώς από το θερινό σινεμά «Ζέφυρος» στα διαρκώς ανερχόμενα και ανανεωμένα Πετράλωνα, το «Τσιπουράδικο του Αποστόλη» κλείνει σχεδόν μια 20ετία σταθερής αξίας στην περιοχή. Κρατώντας τη φήμη του νεανικού στεκιού και ειδικά της φοιτητοπαρέας, το μεζεδοπωλείο με σήμα κατατεθέν το τσίπουρο ξέρει τι θα πει γενναιόδωρος μεζές για να μη σε βαρέσει το πιοτί. Γαρίδες, καραβίδες και άλλα μεζεκλίκια πάνε και έρχονται είτε τώρα που έχει κρύο στον πάνω όροφο του ανακαινισμένου μαγαζιού είτε το καλοκαίρι στην υπέροχη αυλή του.
 Τρώων 43, Πετράλωνα, τηλ. 210 3479327
Το Ελαϊκόν



Άλλη μια φοιτητική φωλιά στην Αθήνα ψηφίζει δαγκωτό τσίπουρο. Πρόκειται για το «Ελαϊκόν» στο Γουδή στο οποίο η τσιπουροκατάνυξη συνοδεύεται συνήθως και από ζωντανές μουσικές βραδιές με κρητικές λύρες ή έντεχνα, έτσι για να ανεβαίνει το κέφι και να ενδυναμώνεται η παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Με τίμιες τιμές στον κατάλογο, θα απολαύσεις μεζέδες, τσίπουρο και ρακή ενώ αν το Γουδή σου πέφτει μακριά, υπάρχουν πλέον και οι επιλογές- παραλλαγές του περίφημου τσιπουράδικου στον Βύρωνα και το Νέο Ηράκλειο.
 Κονίτσης 2 & Ηφαιστίωνος 12, Γουδή, τηλ. 210 7750024

Ευαγγελικής Σχολής 10-12, Βύρωνας, τηλ. 210 7669300

Ηρακλειδών 59, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2794484

25αράκι



Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ θα πιεις τσίπουρο, άντε και ούζο, σερβιρισμένο στο χαρακτηριστικό 25αράκι καραφάκι. Το βραβευμένο εστιατόριο στη Γλυφάδα θεωρείται ένα από τα καλύτερα της πόλης για ολόφρεσκο ψάρι και λοιπούς μεζέδες βγαλμένους από τη θάλασσα. Σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον με μίνιμαλ διακόσμηση, το «25αράκι» διαφέρει από τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες ωστόσο τείνει να αποτελέσει διαχρονική αξία των νοτίων προαστίων χάρη στα ιδιαίτερα πιάτα του, όπως νιόκι αχινού και ψητά μπιφτέκια ξιφία.
 Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944112
Ο Βολιώτης
Με αυτό το όνομα στην ταμπέλα, πώς να μην πάει ο νους σου σε παραδοσιακό τσιπουράδικο. «Ντυμένο» στα μπλε για να ταιριάζει με το θαλασσινό μενού, «Ο Βολιώτης» φροντίζει να συνοδεύει το τσίπουρο από τον τόπο του με ψάρια, όλα στα κάρβουνα, και διάφορα άλλα μαλάκια της θάλασσας σε πεντανόστιμες συνταγές. Μυδοπίλαφο, όστρακα, καραβιδόψυχα για αρχή και αν βαστάει η τσέπη σου, περνάς και στον αστακό. Τον φίλτατο εκ Μαγνησίας θα τον βρεις στο Νέο Ηράκλειο, στην Πετρούπολη και στο Μενίδι.

Μελίνας Μερκούρη 31, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 210 2710073

28ης Οκτωβρίου 86, Πετρούπολη, τηλ. 210 5011048

Γ. Κατσανδρή 1, Μενίδι, τηλ. 210 2407346

Βολιώτικο



Άλλο ένα τσιπουράδικο που το προδίδει η ονομασία του. Αυθεντικό τσίπουρο Τυρνάβου και νόστιμες ποικιλίες θαλασσινών αλλά και κρεατικών είναι τα δύο βασικά ατού για τα οποία φημίζεται το «Βολιώτικο» στου Ψυρρή. Θα φας καλά και θα πιείς ακόμα καλύτερα.
 Ναύαρχου Αποστόλη & Λεπενιώτου 1, Ψυρρή, τηλ. 210 3223691-2

http://www.cosmo.gr/Lifestyle/exodos/tsipoyradika-sthn-athhna-akoma-kai-an-vriskesai-320-xlm-makria-apo-thn-phgh.2051551.html?utm_source=ContraWidget&utm_medium=ContraFooter&utm_content=Homepage&utm_campaign=24mediaWidget

Σχόλια