Ηλεκτρονικοί υπολογιστές για όλες τις δουλειές.

Το ιδανικό PC για όλες τις δουλειές

...συνδυασμός Intel & Nvidia

 Σύνολο 1462,5€ με ΦΠΑ

...συνδυασμός AMD και... χμ, AMD

Σύνολο 1172,0€ με ΦΠΑ

 Εντάξει, είναι προφανές ότι συμφέρει με τα «χίλια» το σύστημα «όλα AMD», αφού συγκρίνοντας δύο αντιστοίχως εξοπλισμένες συνθέσεις, ο FX 4170 με την HD 7970 εξοικονομούν περί τα 300€.
Όσο για εσάς που αναρωτιέστε αν η επιλογή του συνδυασμού Nvintel αξίζει το επιπλέον έξοδο, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι. Κατ' αρχήν όλα τα παιχνίδια που βασίζονται στην CryEngine ήδη συμπαθούν περισσότερο την αρχιτεκτονική της AMD(ATi) και αποδίδουν καλύτερα στις DirectX 11 Radeon απ' ότι στις DirectX GTX. Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τη νεώτερη εκδοχή της CryEngine - ειδικότερα εφόσον οι νέοι οδηγοί της AMD βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις. Επιπλέον, αν θέλετε να δείτε λίγο πιο «μακριά» το γεγονός ότι όλες οι φήμες θέλουν τα επόμενα Xbox και PS4 να έχουν GPU της AMD, την ώρα που το Wii U έχει ήδη, ενδεχομένως να σημάνει περισσότερο ραφινάρισμα των παιχνιδιών γενικότερα στους πυρήνες Radeon στο μέλλον.
Όσο για τον επεξεργαστή, ακόμη και αν λάβουμε υπόψιν μας την εκτίμηση ότι ο 2600Κ είναι κατά ~10% γρηγορότερος από τον FX 4170 στην HD ανάλυση 1280x720, η διαφορά είναι αμελητέα στην Full HD ανάλυση 1920x1080 όπου το βάρος πέφτει στην κάρτα γραφικών. Εκεί οι διαφορές ανάμεσα στους επεξεργαστές σχεδόν μηδενίζονται, εφόσον είναι η κάρτα γραφικών που οριοθετεί τις επιδόσεις. Ή απλώς «οι διαφορές στις επιδόσεις όσον αφορά στα παιχνίδια δεν είναι τέτοιες ώστε να δικαιολογείται το υπερδιπλάσιο κόστος».
Πάντως σε γενικές γραμμές τα δύο παραπάνω συστήματα, λαμβάνοντας υπόψιν τα μικρο-οφέλη και τις μικρο-απώλειες, είναι ισοδύναμα και θα έχουν παραπλήσιες επιδόσεις.

Tο πανίσχυρο PC για παιχνίδια


 Σύνολο 1495,5€ με ΦΠΑ

Με τα ίδια χρήματα που στοιχίζει το PC με τον συνδυασμό Intel και Nvidia, φτιάχνουμε ένα σύστημα που βασίζεται μεν στον επεξεργαστή της AMD, FX 4170, ωστόσο στη περίπτωση αυτή επιλέγουμε αντί μιας κάρτας HD 7970/GTX 680, δύο κάρτες HD 7950 σε διάταξη Crossfire. Οι επιδόσεις της συγκεκριμένης σύνθεσης είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με των δύο της προηγούμενης σελίδας - θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για επιπλέον 60-70% και βάλε...
Να σημειώσουμε εδώ ότι (προσοχή: ακολουθούν αναφορές σε διαφορετικά προϊόντα με ίδιο και σχεδόν ίδιο όνομα :Ρ) η υλοποίηση της Gigabyte που έχει επιλεγεί είναι κάρτα με τον αναβαθμισμένο πυρήνα ο οποίος τρέχει στα 925MHz έναντι των 800MHz της παλαιότερης εκδοχής της HD 7950 και της οποίας - με τη χρήση των νεότερων οδηγών 12.11 της AMD -οι επιδόσεις είναι ίδιες με της HD 7970 (χρονίζεται επίσης στα 925MHz και είναι η κάρτα που συνίσταται από την Crytek) και παραπλήσιες με της νεότερης HD 7970 1GHz. Ωστόσο η 7950 @925MHz είναι φθηνότερη και άρα την προτιμάμε.
Τέλος επιλέξαμε ένα κλικ ισχυρότερο τροφοδοτικό.

Tο οικονομικό PC για εμάς

...που δεν έχουμε να ξοδέψουμε ούτε χιλιάρικο;

Σύνολο 797,0€ με ΦΠΑ

 Οι νέοι Athlon II βασίζονται στη βελτιωμένη δεύτερη γενιά Piledriver. Βέβαια ο Athlon II 750Κ είναι κατά 400MHz χαμηλότερα χρονισμένος από τον FX 4150 και στερείται της L3 Cache, όμως αυτά τα δύο γεγονότα δεν θα έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στις επιδόσεις στα παιχνίδια.
Επιπλέον έχουμε επιλέξει την Radeon HD 7950 των 925MHz για τους ίδιους λόγους με πιο πάνω. Η motherboard είναι επίσης η εξαιρετική Extreme4 από την ASRock, στην εκδοχή βεβαίως του chipset που ταιριάζει στον επεξεργαστή FM2. Η συγκεκριμένη motherboard έχει δυνατότητα τετραπλού Crossfire, οπότε αν αργότερα θέλουμε να προσθέσουμε μια ακόμη HD 7950 για κατακόρυφη αύξηση των επιδόσεων, φυσικά και μπορούμε! Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία PC δεν υπάρχει δίσκος SSD παρά μόνο HDD, ενώ έχει επιλεγεί ένα πιο οικονομικό κουτάκι προκειμένου το τελικό κόστος να μην ξεπερνά τον μαγικό αριθμό των 800€!

 http://www.byteme.gr/column/buyme/2012-dek-crysis3-pc/?page=3


Σχόλια