Wine bars: Η Αθήνα κυκλοφορεί με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό DNA είχε πάντα μια κλίση στην οινοποσία. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι εγχώριοι αλλά και ξένοι αμπελώνες εξελίσσονται σε ένα προσιτό αλλά και chic trend διασκέδασης στην πόλη μέσα από τα wine bars που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Από τη Νίκη Ρωμανού
Heteroclito
 
Η πιο φρέσκια άφιξη wine bar στην Αθήνα ακούει στο ελληνικό αλλά λατινογραμμένο «Heteroclito». Σε ένα συμπαθέστατο χώρο που θυμίζει

γαλλικό μπιστρό απέναντι από τη Μητρόπολη στο Σύνταγμα, το «Heteroclito»

μετρά μόλις δύο μήνες ζωής και ήδη έχει κερδίσει τους πρώτου θαμώνες.

Δικαίως. Μια μεγάλη γκάμα ελληνικών ετικετών συνοδεύεται από λαχταριστά τσιμπολόγια σε προσιτές τιμές.
Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3239406
Oinoscent
 
Ομολογουμένως αυτό το wine bar κερδίζει τα εύσημα για τον πιο ευφάνταστο τίτλο. Εκτός όμως από το όνομα, το «Oinoscent» έχει και τη χάρη. Η αφρόκρεμα των καλύτερων ξένων και ελληνικών αμπελώνων συγκεντρώνεται στο λιλιπούτειο μαγαζάκι του Συντάγματος που λειτουργεί και ως κάβα. Ειδική μνεία ωστόσο αξίζει για την ποικιλία των τυριών και των αλλαντικών για την οποίο δεν πρόκειται να ξοδέψετε περισσότερο από 6 ευρώ.
Βουλής 44, Σύνταγμα, τηλ. 210 3229374
Scala Vinoteca
 
Το αγαπημένο «παιδί» του διακεκριμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια, εξελίσσει την έννοια του wine bar στην επόμενη πίστα. Συνώνυμο της οινογαστρονομικής κουλτούρας, το «Scala Vinoteca» κάνει τη διαφορά τα τελευταία δύο χρόνια στον οδηγό απόλαυσης της πόλης συνδυάζοντας κοσμοπολίτικες γκουρμέ συνταγές με μια δυνατή κάβα από περισσότερες από 100 ετικέτες που ανανεώνεται συνεχώς. Το ιδιαίτερο design του μαγαζιού επίσης δε μπορεί να μείνει ασχολίαστο: η ξύλινη επένδυση στους τοίχους το ταβάνι και το πάτωμα μαζί με τη θεόρατη μαύρη κάβα με τα κρασιά σε παραπέμπουν σε υπόγειο ατμοσφαιρικό κελάρι.
Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3610041
Wine Point
 
Αν μετά από μια κουραστική εβδομάδα το μόνο που θες να κάνεις είναι να βρεθείς με την παρέα σου σε ένα όμορφο μέρος και να χαλαρώσεις πίνοντας ωραίο κρασί – για να πάνε κάτω τα φαρμάκια και οι σκοτούρες- τότε το «Wine Point» είναι ο ιδανικός προορισμός. Μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, το πρώτο wine bar της Αθήνας παίρνει άριστα στο είδος του ενώ για τους πιο ψαγμένους λάτρεις του κρασιού, διοργανώνονται συχνά πυκνά οινογνωστικές συναντήσεις και αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς. Extra tip: τα συνοδευτικά μεζεκλίκια είναι κερασμένα από το μαγαζί.
Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Ακρόπολη, τηλ. 210 9227050
Vineria Dal Professore
 
Και επειδή πλέον ό,τι καινούριο, πρωτοποριακό, «πιασάρικο» υιοθετείται στο κέντρο, αμέσως μετά ανηφορίζει με τα χίλια στα βόρεια προάστια, μια σωστή enoteca, που λένε και η Ιταλοί, δε θα μπορούσε να λείπει από το Μαρούσι. Ο λόγος για τη «Vineria», τον προσεγμένο χώρο που άνοιξε ακριβώς δίπλα από την αυθεντική τρατορία «Dal Professore» και ανέλαβε η ομάδα «Genius in Gastronomy» .
Διονύσου 47, Μαρούσι, τηλ. 210 6149000
Fabrica de Vino
 
Πέρυσι τέτοια εποχή είχε γίνει talk of the town ως η νέα άφιξη downtown στη Μπενάκη. Εκεί, σε ένα κτίριο του 1880, στεγάζεται το «Fabrica de Vino» και πλέον έχει παγιωθεί στη συνείδηση των φανατικών των wine bars ως το ιδανικό στέκι για καλό κρασί και απολαυστικούς μεζέδες μετά τη δουλειά.
Εμ. Μπενάκη 3, Ομόνοια, τηλ. 210 3214148

 http://www.cosmo.gr/Lifestyle/exodos/Gia_poto/wine-bars-h-athhna-kykloforei-me-ena-pothri-krasi-sto-xeri.1986297.html

Σχόλια