Καφέ, συμπάθεια και επιτραπέζια παιχνίδια: γιατί η ώρα του παιδιού δεν γνωρίζει ηλικία

Θυμήσου τότε στα ανέμελα χρόνια που καθημερινός ο καφές διαρκούσε τρεις ώρες και η ζωή ήταν ωραία. Τώρα πίνεις ένα στα γρήγορα μια Κυριακή και όσο συζητάς με τους φίλους σου για χαράτσια, κουρέματα και άλλους trendy όρους της νεοελληνικής οικονομίας, ρίχνεις κλεφτές ματιές στο smart phone σου. Κρίμα δεν είναι; Άσε καλύτερα τον παλιμπαιδισμό να βγει από μέσα σου και συνόδευσε τον καφέ σου με κανένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπας και σκάσει το χειλάκι σου.
 
Κείμενο: Νίκη Ρωμανού
Playce
Παιχνίδια να δουν τα μάτια  σου… Στίβες από δεκάδες είδη και περισσότεροι από 300 τίτλοι επιτραπέζιων συνωστίζονται στα ράφια του «Playce» και σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Διαλέγεις είτε αυτό στην Πανόρμου είτε το μαγαζί στου Ζωγράφου ενώ αν προβληματίζεσαι λόγω της μεγάλης ποικιλίας μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα «παιχνίδια της εβδομάδας» που ψηφίζονται στη σελίδα του «Playce» στο facebook.

  Λογοθετίδη 14, Πανόρμου, τηλ. 210 6990753
Λ. Στρατάρχου Παπάγου 128, Ζωγράφου, τηλ. 210 7755060
This House Rules
 
Ολοκαίνουρια άφιξη στο  Μαρούσι σε περίπτωση που η  παρέα θέλει επιδοθεί σε μαραθώνιο  παιχνιδιού να αλλά το κέντρο της φαίνεται μακριά είναι το «This House Rules» στο Μαρούσι. Σε λιγότερο από ένα μήνα λειτουργίας, το πρώτο στέκι στο είδους του στα βόρεια προάστια έχει φτιάξει ένα αρκετά δελεαστικό πρόγραμμα με τουρνουά, special ημέρες αφιερωμένες σε ένα παιχνίδι αλλά και happy hour από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα εντελώς δωρεάν η χρήση όλων των παιχνιδιών με ελάχιστη κατανάλωση 2 ευρώ.
Δημητρίου Ράλλη 4, Μαρούσι, τηλ. 211 2126196
Playhouse
 
Αν έχεις υπάρξει φοιτητής στη Θεσσαλονίκη προ δεκαετίας και δεν έχεις φάει έστω δύο ώρες από την ακούραστη ζωή σου να μαθαίνεις παιχνίδια στο πολύχρωμο «Playhouse» επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού, τότε σίγουρα κάτι πήγε στραβά με το νεανικό σου άραγμα. Γιατί δεν είναι τυχαίο που εκείνο το λιλιπούτιο στέκι δίπλα από την Αγία Σοφία εξελίχθηκε σε αλυσίδα με τρία μαγαζιά στη συμπρωτεύουσα, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στην Ξάνθη, στη Λάρισα και στην Αθήνα. Εδώ στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου κάθε μέρα θα βρεις όλες τις φυλές των φοιτητών της πρωτεύουσας αλλά και τριαντάρηδες θαμώνες που επιδίδονται σε ανελέητο λιώσιμο ανάμεσα ούτε μία ούτε δύο αλλά 14 κατηγορίες παιχνιδιών.
Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, τηλ. 210 3821200
Play Time Café
 
Αναπολείς την αριστουργηματική σου ικανότητα να τα κάνει όλα  λίμπα στο Jenga; Σκέφτεσαι τα ωραία χρόνια που το χρήμα έρεε άφθονο; Μην ξεχνάς ότι στη Monopoly τουλάχιστον λεφτά υπάρχουν και άσε που οι ερωτήσεις στο Trivial Pursuit θα έχουν ανανεωθεί, σημάδι των καιρών ότι τα πάντα ρει μαζί και η ηλικία σου. Αυτά τα old time classic παιχνίδια θα βρεις στο «Play Time Café» στο Γουδή μαζί φυσικά και με νεότερους τίτλους.
Εύδηλου 9-11, Γουδή, τηλ. 210 7485601
Balux Café- The House Project
 
«Go play a video game» που λέει και η Lana Del Ray. Που; Όχι στο σπίτι σου αλλά κάπου που θα ήθελες να είναι σαν το σπίτι σου. Με θέα τη θάλασσα σε ένα ζεστό περιβάλλον πρωτότυπο ακριβώς για αυτή τη σπιτική αίσθηση που σου δίνει, το «Balux Café- The House Project» έχει διαμορφώσει ένα χώρο λουκούμι για τους μανιώδεις παίκτες επιτραπέζιων, pro και λοιπών video games. Καναπέδες που βουλιάζεις μέσα, plasma τηλεόραση και τηλεχειριστήρια για να αγγίζεις την ευτυχία. Εν ολίγοις, στο «Playroom» μπαίνεις πρωί και φεύγεις νύχτα.
Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983577

 http://www.cosmo.gr/Lifestyle/exodos/Gia_kafe/kafe-sympatheia-kai-epitrapezia-paixnidia-giati-h-wra-toy-paidiou-den-gnwrizei-hlikia.2002945.html

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλη η παρέα είμαστε άνεργοι και τα έχουμε λιώσει όλα! Ζωάρα!