Νούμερα φτηνής επιθεώρησης

 Γραμμέλη Αφροδίτη
 
Παραπονιούνται τα στελέχη των καναλιών πως αναγκάζονται να... στρατολογούν χαμηλής αισθητικής προγράμματα καθώς δε συμβαίνει τίποτε αξιόλογο σε μία χώρα που καταρρέει. Με άλλοθι τη χρεωκοπία λοιπόν, κάθε Σάββατο βράδυ, ο ΑΝΤ1 προβάλλει φαρσοκωμωδίες, πολλές εκ των οποίων κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζονται ούτε σε αναψυκτήρια.

Λογικά, όλοι αυτοί οι διψασμένοι για την καινοτομία και τον πολιτισμό υπεύθυνοι των ιδιωτικών καναλιών δεν πήραν χαμπάρι πως το Ηρώδειο για δύο βράδια, την περασμένη εβδομάδα, πλημμύρισε από κόσμο που έσπευσε να δει τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, εξ ου και δεν ασχολήθηκαν ούτε δευτερόλεπτο με το γεγονός. Αγνόησαν μία παράσταση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αποτέλεσε το καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού. Φυσικά! Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύσκολα πράγματα, με υψηλές απαιτήσεις. Γιατί να ρισκάρεις;

Ποντάρεις στο Δελφινάριο και στο γεγονός ότι γεμίζει κάθε βράδυ, οπότε κοιμάσαι ήσυχος και το πρωί το ραβασάκι έρχεται «φορτσάτο». Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που θα σκέφτηκαν: άντε τώρα να τρέχεις, να σκαλίζεις τα βιβλία των αρχαίων ελληνικών να δεις ποιος είναι ο Αμφιτρύωνας. Ετσι, το συγκεκριμένο κενό των αρχαίων ελληνικών το κάλυψαν με άλλο όνομα, του Φοίβου. Ο οποίος είναι γνωστός και ως αρχιμάστορας του σουξέ και τιμητής των αοιδών που εδραίωσαν το μπουζουκοπανέρι. Εκείνου του γιόρτασαν τα εικοσάχρονα σα να ενηλικιώθηκε το βλαστάρι τους (!). Συμπέρασμα; Τί την χρειαζόμαστε την παράσταση του Μολιέρου; Ασε που ο Βογιατζής δεν θα κάτσει κι εύκολα για καλεσμένος! Στο τελευταίο… ευτυχώς συμφωνούμε.
 
 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=476320

Σχόλια