Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε παιχνιδομηχανή!

Νοσταλγείτε τα παλαιά παιχνίδια των περασμένων δεκαετιών με τα "όχι με το ζόρι τρισδιάστατα" γραφικά; Σας έχει λείψει το βαθύ gameplay και μια καλογραμμένη ιστορία; Ή απλά να παίζετε ανέμελα, δίχως να αγχώνεσθε για επιτεύγματα και διαδικτυακή συμβατότητα; Επιθυμείτε να καλέσετε τους φίλους σας σπίτι και να παίξετε ένα "παραδοσιακό διπλό"; Αν έχετε έναν απλό υπολογιστή, τότε μπορείτε να τον μετατρέψετε σε παιχνιδοκονσόλα μιας άλλης εποχής! Πώς; Μα με τους ακόλουθους εξομοιωτές (emulators για τους αγγλομαθείς) κονσολών, βεβαίως!

ZSNES


Το προγραμματάκι με την ονομασία ZSNES μπορεί να μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε ένα Super Nintendo! Κατεβάστε το από τις παραπομπές που θα βρείτε κατωτέρω, παίξτε λίγο με τις ρυθμίσεις του και θα έχετε ένα SNES στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Windows: http://www.emulator-zone.com/doc.php/snes/zsnes.html
Puppy Linux: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=652815&sid=52292cbec34976cb75a5fbe621cab96b
Για άλλες διανομές Linux αναζητήστε το ZSNES στα αποθετήριά τους!

SCUMMVM

Αυτό κι αν είναι πρόγραμμα-αποκάλυψη! Παίζει όλα (σχεδόν) τα παλαιά adventures, με κάποια από αυτά να διατίθενται δωρεάν από την ιστοσελίδα του (όπως το εκπληκτικό Beneath a Steel Sky!).

Στην ακόλουθη παραπομπή θα βρείτε το SCUMMVM για κάθε λογής πλατφόρμα και λειτουργικό σύστημα:

http://www.scummvm.org/downloads/

Τα ανωτέρω δυο είναι τα αγαπημένα μου προγράμματα. Φυσικά, εάν είστε οπαδός της Sega ή απλά θέλετε να παίξετε και άλλες κονσόλες, μην απελπίζεστε. Μπείτε στην κατωτέρω παραπομπή και επιλέξτε από πάμπολλους εξομοιωτές συστημάτων! Καλή διασκέδαση!

http://www.emulator-zone.com/

Σχόλια

Ο χρήστης Geobros είπε…
Υπέροχο το άρθρο, χάρηκα την ανάγνωση. Ευχαριστούμε και για τις υπέροχες εικόνες από τα ελληνικά περιοδικά.