«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και πάλι στις οθόνες μας


Από τις 3/4 και κάθε μέρα στις 12 το μεσημέρι, επιστρέφει στην ΕΤ1 μια από τις πιο ιστορικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, η τηλεοπτική διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη και σε σενάριο Νότη Περγιάλη και του Γεράσιμου Σταύρου.

Η πρώτη προβολή της σειράς είχε κάνει ρεκόρ τηλεθέασης. Πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Αλέξανδρος Γκόλφης, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Φούντας, Λυκούργος Καλλέργης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νίκος Χατζίσκος, Γιάννης Αργύρης, Δήμος Σταρένιος, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου κ.ά.

Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται στο χωριό Λυκόβρυση της Μικράς Ασίας το 1921. Οι κάτοικοι του έχουν ένα παλιό έθιμο - κάθε 7 χρόνια αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού. Οι δημογέροντες του χωριού λοιπόν συγκεντρώνονται και αναθέτουν τους ρόλους σε άτομα του χωριού - στην πόρνη του χωριού δίνουν το ρόλο της Μαγδαληνής, στον πιο αθώο του χωριού δίνουν το ρόλο του Χριστού και μοιράζουν τους υπόλοιπους ρόλους, του Ιούδα και των υπόλοιπων μαθητών του Χριστού σε συγκεκριμένα άτομα.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα για θέαση και μέσα από την ιστοσελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ www.ert-archives.gr.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:

http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=596&tsz=0&act=mMainView

http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?langID=2&home=1&uid=6777

Σχόλια