Future Shorts… in love




Μετά τον πρώτο, απόλυτα πετυχημένο κύκλο προβολών τον Ιανουάριο, το «Future Shorts» επιστρέφει δριμύτερο, ανοιξιάτικο και ρομαντικό, πάντα με χορηγό επικοινωνίας το «α». Το ευρηματικό φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών, το οποίο ταξιδεύει σε 55 χώρες και 125 πόλεις ανά τον κόσμο, έχει ήδη έτοιμο το δεύτερο κινηματογραφικό «πακέτο» του με θέμα τον έρωτα και έχει προγραμματίσει τρεις προβολές στον κινηματογράφο Δαναό, Σάββατο 28 Απριλίου στις 12.00 το βράδυ, Σάββατο 5 Μαΐου στις 12.00 το βράδυ και Κυριακή 6 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι βραβευμένες ταινίες από την Γαλλία, τη Δανία, την Αγγλία, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α., εντελώς διαφορετικού ύφους και αφηγηματικής τεχνικής (animation, φαντασίας, κωμωδία, ντοκιμαντέρ), αλλά πάντα με τον έρωτα στο επίκεντρό του. Ανάμεσά τους το «Mourir Aupres de Toi» (φώτο) του Σπάικ Τζόνζ, φτιαγμένο από 3.000 κομμάτια stop – motion σχεδίων στο χέρι, το «Love you More», εμπνευσμένο από το ομώνυμο hit των Buzzcocks, και την εφτάλεπτη ερωτική κομεντί «Venus», ταινία κινουμένων σχεδίων από πλαστελίνη. Οι προβολές συνοδεύονται από διασκεδαστικά events, ενώ περισσότερες πληροφορίες (σπεύσατε, γιατί υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων) μπορείτε να βρείτε στο www.facebook.com/futureshortsgreece

http://athinorama.gr/cinema/newsroom/?edtid=18697

Οι ταινίες του φεστιβάλ:

"Mourir Auprès de Toi" (To Die By Your Side) – Σκην.: Spike Jonze and Simon Cahn

2011, Γαλλία – 6 λεπτά.


Η τραγικωμική ταινία του Jonze -η οποία δημιουργήθηκε από 3.000 κομμάτια stop-motion σχεδίων φτιαγμένων στο χέρι - εκτυλίσσεται σε ένα παλιό, παριζιάνικο βιβλιοπωλείο όπου το βράδυ τα εξώφυλλα ζωντανεύουν. Είναι η ιστορία ενός συναισθηματικού σκελετού που ερωτεύεται μια όμορφη και αυθάδη στρίγγλα. Η ταινία σκηνοθετήθηκε σε συνεργασία με τον Simon Cahn, με σχέδια της Olympia Le-Tan, αποτέλεσε επιλογή των Καννών και είναι γλυκιά, θλιβερή, τρομακτική και λίγο ιδιότροπη. Ο Jonze είπε, "Μια ταινία μικρού μήκους είναι σαν ένα σκίτσο. Μπορεί να έχεις μια ιδέα ή μια αίσθηση και απλά να πας και να το κάνεις. "

"Love You More" – Σκην.: Sam Taylor-Wood

2007, Ηνωμένο Βασίλειο – 15 λεπτά


Εμπνευσμένη από την επιτυχία "Love You More" των Buzzcocks, αυτή η μικρή ταινία είναι η ιστορία δύο πανκ, της Georgia και του Peter, που ήταν εραστές στο Λονδίνο, το 1978. Στοργική και διερευνητική, η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Taylor-Wood, γράφτηκε από τον υποψήφιο για Όσκαρ Patrick Marber και την παραγωγή έκανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Αnthony Minghella.

"Bear" – Σκην.: Nash Edgerton

2011, Aυστραλία – 11 λεπτά


Ο Edgerton, έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο "Bear" το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του "Spider" (20070. Η ταινία επικεντρώνεται στον κύριο χαρακτήρα, τον Jack, καθώς ξεδιπλώνει την μπλεγμένη σχέση του και εξετάζει κατά πόσον αυτός έχει πάρει το μάθημά του ή όχι. Το "Bear" περιγράφεται ως μια μαύρη κωμωδία, χωρίς κοινωνικό σχόλιο, και παρόλο που είναι μια συνέχεια, στέκεται υπέροχα και από μόνο του, ως ξεχωριστό κομμάτι. "Επειδή έχω την τάση να παίζω δίκαια και με αμεσότητα, και δεν στήνω τα πράγματα ώστε να φαίνονται σαν δράμα ή κωμωδία, το κοινό δεν γνωρίζει τι πρόκειται να δει και αυτό είναι κάτι που πραγματικά λειτουργεί», είπε ο Edgerton.

“L’Homme Sanse Tete” (The Man Without a Head) – Σκην.: Juan Solanas

2003, Γαλλία – 18 λεπτά


Χρειάστηκαν πάνω από τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί το ντεμπούτο του Solanas. Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που ζει μόνος, ακέφαλος, σε ένα δωμάτιο με θέα ένα τεράστιο βιομηχανικό χώρο. Οπτικά εκπληκτική και τεχνικά άρτια, αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων αποκαλύπτει την αγάπη και την ευτυχία στην προσπάθεια ενός ανθρώπου να αποκτήσει ένα ειδύλλιο σε μια "ακέφαλη" ζωή. «Ζούμε σε μια εποχή όπου ο κινηματογράφος είναι ένα προϊόν, οι ταινίες γίνονται εμπορευματοποιούνται όλο και περισσότερο. Οι ταινίες μικρού μήκους είναι ένα από τα αληθινά τελευταία μέρη για καλλιτεχνική ελευθερία – είναι σημαντικό να γιορτάσουμε και μόνο γι 'αυτό", δήλωσε ο Solanas.

"Quadrangle" – Σκην.: Amy Grappell

2010, USA – 20 λεπτά


Eξεταζοντας μια υπόθεση τεσσάρων κατευθύνσεων, αυτό το ντοκιμαντέρ ερευνά την ιστορία δύο "συμβατικών" ζευγαριών που ανταλλάσσουν συντρόφους και ζουν σε έναν ομαδικό γάμο στις αρχές του 1970 στο Long Island της Νέας Υόρκης. Αυτό το πείραμα οικιακής διαβίωσης ξετυλίγεται και τις προκαλεί τα όρια των κοινωνικών συμβάσεων, του γάμου, της μονογαμίας και της επιθυμίας. "Σημείο έμπνευσης αποτέλεσε η ανακάλυψη των φωτογραφιών του πατέρα μου, από την εποχή των πολύ-ερωτικών σχέσεων, και σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθώ με το παρελθόν μου, αποφάσισα να πάρω συνέντευξη από τους γονείς μου. Η ταινία δεν προτείνει απαντήσεις και προσπαθεί να παραμείνει αντικειμενική. Εξερευνά δύο άτομα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Λέει μια ιστορία ", δήλωσε ο Grappell.

“Venus” – Σκην.: Tor Fruergaard

2012, Δανία – 8 λεπτά


“Venus” ένα 7-λεπτο κινουμένων σχεδίων από πλαστελίνη. Μια ερωτική κωμωδία όπου ο ένας ανακαλύπτει εκ νέου τον άλλον και η σπίθα προκύπτει από εκεί που δε θα το περίμενε κανείς. Eπίσημη επιλογή στα Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Los Angeles και Annecy, μεταξύ άλλων το “Venus” αφηγείται την ιστορία της Caroline και του Rasmus, ενός μπερδεμένου ζευγαριού που για τέσσερις μήνες δεν έχει κάνει σεξ. Προσπαθώντας να βρουν μια λύση, αποφασίζουν να επισκεφθούν έναν σύλλογο swingers για να δουν αν θα καταφέρουν να σώσουν τη σχέση τους ή όχι.

http://www.danaoscinema.gr/events/item/302-Future-Shorts-A%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%281-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%E2%80%93-31-%CE%9C%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85-2012%29

Εισιτήρια στο danaoscinema.gr και στο 210 69 22 609

Σχόλια