Το νέο πρόσωπο της πόλεως των Αθηνών



Η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο για μία Αθήνα διαφορετική. Ένα πολύπλευρο και πολυθεματικό έργο το οποίο πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας και να προωθήσει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το πρόγραμμα προωθείται μέσω του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Re-think Athens» («Ξανασκέψου την Αθήνα»). Στην παρουσίαση του έργου μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει την πορεία απαξίωσης του κέντρου.

Το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα «Re-think Athens/ Ξανασκέψου την Αθήνα» εκτείνει τις πολεοδομικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από τη λεωφόρο Αμαλίας (ύψος Φιλελλήνων), τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός έως την οδό Πατησίων (ύψος Αρχαιολογικού Μουσείου). Στο βασικό άξονα της Πανεπιστημίου ενσωματώνονται τα κτίρια της Tριλογίας, (Πανεπιστήμιο - Ακαδημία - Εθνική Βιβλιοθήκη) και η πλατεία Ομονοίας. Στόχος η λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του κέντρου, αλλά και η ενίσχυση των εμπορικών, διοικητικών και οικονομικών λειτουργιών της πόλης.

Το έργο θα τελειώσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, σε 1,5 με 2 χρόνια μετά τη δημοπράτηση. Ο διαγωνισμός, με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση, περιγράφεται ως ευρωπαϊκός, αλλά βάσει των υπαρχουσών συμφωνιών και συμβάσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών χωρών, είναι στην ουσία διεθνής.

http://www.akous.gr/post.asp?uid=6694&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=jazzin+radio+by+akous.gr

Σχόλια