Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκρηκτική κοκκινομάλλα


Μονόλογος του Ρόμπερτ Χιούετ
Σκηνοθεσία: Αντ. Γαλέος
Ερμηνεύει: Δ. Λαμπρόγιαννη. Σκην.: Π. Βαλτή. Κοστ.: Χρ. Χατζαρίδου.

Η ηθοποιός υποδύεται οκτώ ρόλους, σε ένα έργο για την απώλεια, την αγάπη, τις αυταπάτες, το σεξ

Κάππα

Κυψέλης 2, Κυψέλη
Τηλ.: 2108831068

Παραστάσεις: Βραδ: Τετ., Πέμ. 9 μ.μ.

Εισ.: € 22, φοιτ.: € 17.
Διάρκεια: 90'


Η απόχρωση της κουπ της κάθε κυρίας είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μιας θηλυκής εμφάνισης και στοιχείο που συχνά αποτελεί για κάποιους κριτήριο του χαρακτήρα του κάθε κεφαλιού που φιλοξενεί τις ανάλογες αποχρώσεις. Πάντως στην προκειμένη... είτε ξανθιά, είτε μελαχρινή, είτε κοκκινομάλλα, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι πραγματικά υπέροχη σε αυτόν τον ιδιότυπο μονόλογο του Robert Hewett. Ποια απ' όλες όμως κλέβει την παράσταση;;;

Και η απάντηση είναι όλες! «Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκδικητική κοκκινομάλλα» ανεβαίνουν στην σκηνή του θεάτρου «Κάππα» κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και αποτελούν μέρος ενός πολύ ιδιαίτερου μονολόγου που στηρίζεται εξ ολοκλήρου, πέρα από το καλό του κείμενο, στην πραγματικά απίθανη ερμηνεία της Δάφνης Λαμπρόγιαννη που ξεδιπλώνει επί σκηνής γενναιόδωρα όλο της το θεατρικό ταλέντο! Μέσα σε δύο απρόσμενες ώρες δίνει ζωή σε εφτά εντελώς διαφορετικούς ήρωες που με ένα περίεργο και έξυπνο τρόπο μπλέκονται μεταξύ τους, καθώς κάθε δράση έχει και μια αντίδραση... Αυτές οι αντιδράσεις λοιπόν παρουσιάζονται μέσα από ένα έργο που εντυπωσιάζει για το συναρπαστικό, αστείο, σουρεαλιστικό και συχνά συγκινητικό και σπαραξικάρδιο κείμενό του, που μιλάει πολύ ισορροπημένα για την απώλεια, την αγάπη, τις αυταπάτες, το σεξ, τη συγχώρεση και το μυστικό της ελευθερίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την ιστορία ενός εγκλήματος που αποτελεί μια στιγμιαία έκρηξη πάθους και αλλάζει για πάντα τις ζωές πολλών ανθρώπων. Οι χαρακτήρες αυτοί περνούν ένας ένας από το λιτό αλλά πολύ ενδιαφέρον σκηνικό της Πηνελόπης Βαλτή, επικοινωνώντας τη δική τους σουρεαλιστική ματιά απέναντι σε όλα αυτά! Ωραία ακούγονται όλα ως εδώ... αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι εφτά αυτοί χαρακτήρες ζωντανεύουν χάρη στη Δάφνη Λαμπρόγιαννη που με τρομερά έντεχνο τρόπο υποδύεται με ευκολία μια λαϊκή αλμοδοβαρική ηρωίδα, μια Ρωσίδα ιερόδουλη, μια απλή νοικοκυρά, μια ηλικιωμένη μοναχική γυναίκα αλλά και μια ομοφυλόφιλη γιατρό, ένα αγοράκι τεσσάρων ετών και έναν ερωτομανή μεσήλικα άντρα. Όλα αυτά μέσα σε ένα παιχνίδι αλυσιδωτών μεταμορφώσεων ενός έργου, που έχει γίνει επιτυχία σε όλες τις ηπείρους.

Ο Αντώνης Γαλέος, έχοντας κάνει και τη μετάφραση του έργου, σκηνοθετεί έξυπνα, αρμονικά και με ωραία ευρήματα τη Λαμπρόγιαννη, που κινείται εντελώς φυσικά πάνω στη σκηνή του «Κάππα», μπαίνοντας εντυπωσιακά βαθιά μέσα στο κάθε ρόλο, αλλάζοντας επί σκηνής χαρακτήρα, ρούχα και περούκες, περνώντας εξαιρετικά με μικρές μουσικές γέφυρες από τον έναν ήρωα στον άλλον! Εξαιρετικοί οι καλοδουλεμένοι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη αλλά και οι πολύ καλές μουσικές επιλογές του Κώστα Σπυρόπουλου.

Πέρα απ' όλα αυτά όμως, αυτό που μένει είναι οι πραγματικά συγκλονιστικές ερμηνείες της Δάφνης Λαμπρόγιαννη που για ώρα υποκλίνεται στο τέλος της παράστασης, με τα χειροκροτήματα να μην έχουν τέλος! Σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέρον φετινούς μονολόγους... Ένα εντυπωσιακό «One Woman's Show» που αξίζει να θαυμάσετε. Δείτε το λοιπόν!

http://www.tralala.gr/monimes-stiles/theatro/item/29944-theatro-15-02?tmpl=component&print=1

Σχόλια