«δια-ΛΟΓΟΣ», ένα περιοδικό φιλοσοφίας


«Δια-ΛΟΓΟΣ» είναι ο τίτλος του νέου περιοδικού Φιλοσοφίας που κυκλοφορεί με την υποστήριξη των εκδόσεων Παπαζήση. Σύμφωνα με το σημείωμα της συντακτικής επιτροπής, σκοπός του περιοδικού είναι να προάγει τη φιλοσοφική έρευνα και τον διάλογο μεταξύ των ερευνητών της Φιλοσοφίας. Στις σελίδες του δημοσιεύονται επιστημονικά άρθρα, βιβλιοκρισίες και βιβλιοπαρουσιάσεις. Βασικές αρχές του είναι το απροκατάληπτο άνοιγμα προς όλες τις μορφές και τάσεις του φιλοσοφείν, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Ιστορία της Φιλοσοφίας μέχρι σήμερα, και η δημοσίευση κειμένων με μοναδικό γνώμονα την επιστημονική τους επάρκεια.

Τη διεύθυνση της έκδοσης έχει ο Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με συνεκδότες τον Θεοδόση Πελεγρίνη, καθηγητή Φιλοσοφίας, πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τον Ιωάννη Γ. Τζαβάρα, καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επιφανείς καθηγητές της Φιλοσοφίας απαρτίζουν το εξαμελές τιμητικό συμβούλιο του περιοδικού, το οποίο εκδίδεται με τη συνδρομή 11μελούς επιστημονικής επιτροπής πανεπιστημιακών καθηγητών της Φιλοσοφίας.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού θα παρουσιαστεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ., στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Κώστας Γεωργουσόπουλος, συγγραφέας-κριτικός, Παναγιώτης Νούτσος, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιώργος Ξηροπαΐδης, καθηγητής Ιστορίας των Φιλοσοφικών και Αισθητικών Ιδεών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, και ο συνεκδότης του περιοδικού Θεοδόσης Πελεγρίνης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής έκδοσης του «δια-ΛΟΓΟΥ» Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=439088&h1=true

Σχόλια