Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το Low Budget Theatre


Για δεύτερη χρονιά το Low Budget Theatre που ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του Λάκη Λαζόπουλου συνεχίζει να προσφέρει τέχνη χαμηλού προϋπολογισμού.

Από τις 21 Νοεμβρίου και ως τις 20 Δεκεμβρίου στο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιασθούν δέκα παραστάσεις νέων _ή λιγότερο νέων, καλλιτεχνών. «Η τέχνη δεν χρειάζεται πολλά για να πει την αλήθεια», σχολίασε στην παρουσίαση του προγράμματος ο Λάκης Λαζόπουλου θυμίζοντας ότι με την περσινή του πρωτοβουλία βρίσκεται σήμερα «ένα με την εποχή».

Και συνέχισε: «Εξακολουθούμε να αναζητούμε την τόλμη και το πάθος στην τέχνη. Καθόλου δεν πτοείται η τέχνη από το γενικότερο low που μας περιβάλλει. Δέκα νέες παραγωγές, καινούργια παρέα, καινούργιες δυνάμεις θα απελευθερωθούν στο υπόγειο γκαράζ του Ιδρύματος και μετά, όπως και πέρυσι, θα πάρουν τον δρόμο τους για μακριά». Ας τους ακολουθήσουμε.
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210-3418579. Ωρα έναρξης: 21.00. Γενική είσοδο 10 ευρώ. Η προπώληση ξεκινά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα ανοίγει ο Σταμάτης Κραουνάκης (21-23/11/2011) και συνεχίζουν οι Μάξιμος Μουμούρης (224-26/11/2011), Cheek-Bones (27-29/11/2011), So 7 (30/11 & 1-2/12/2011), Θέατρο Τέχνης « ΑκτίςΑελίου» (3-5/12/2011), Τζένη Αργυρίου (6-8/12/2011), Nova Melancholia (9-11/12/2011), Σύλβια Λιούλιου (12-14/12/2011), Mag (15-17/12/2011) και Στάθης Γραφανάκης (18-20/12/2011).

Με τον τίτλο «Η Σάντρα στο φως» ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζει το αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον Ακη Δήμου και τη Μαρία Κοσκινά, με θέμα μια ιστορία έρωτα και εγκλήματος....

Στη συνέχεια ο Μάξιμος Μουμούρης καταπιάνεται με τον μύθο του Οιδίποδα και προτείνει το έργο «Dig!»: Από τον χώρο του Γκαράζ, στην υποδοχή και το φουαγιέ, ο Οιδίποδας θα ακολουθήσει μια πορεία προς την αυτογνωσία. Με τον τίτλο «Ενας κόμης στον Αδη» οι Cheek-Βones διηγούνται ένα γοτθικό παραμύθι που ταξιδεύει ώς τα βόρεια της Σκωτίας και συναντά ένα μακρινό χωριό, ονόματι Στονάδι. Με τις Εύη Δόβελου, Ελένη Ευταξοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου. Για τη συνέχεια ο Κώστας Φιλίππογλου και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης ως «So7» παρουσιάζουν την «Πολιτική ανυπακοή του Χένρυ ΝτέιβιντΘορώ το 2011»: Μια παράσταση-πρόταση και εικαστική παρέμβαση μαζί.

Το θέατρο Ακτίς Αελίου θα ανεβάσει «Το Πάρκο», ένα σκηνικό αφήγημα χωρίς λόγια με θέμα το ανεκπλήρωτο του έρωτα, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα, το θέατρο και την πραγματικότητα,με τον Θωμά Βελισσάρη.

Κατόπιν, η Τζένη Αργυρίου επιστρέφει με μια νέα εκδοχή του έργου «Dr. Maybe Darling Version 11.0.5 in process» με θέμα την αναποφασιστικότητα, ενώ οι Nova Melancholia εμφανίζονται με το «Prima Materia» που εμπνέεται από την αλχημιστική παράδοση και επιχειρεί να εξερευνήσει το σκοτεινό τοπίο της (προσωπικής) Δύναμης, αναζητώντας -πάλι, στην Ελλάδα τού σήμερα- έναν καινούργιο δρόμο προς τον χρυσό.

Η Σύλβια Λιούλιου προτείνει τη «Μετέωρη Κυρία», μια σκηνική προσέγγιση των ποιημάτων της Κικής Δημουλά, καθώς η Ρούλα Πατεράκη συναντάται με τη σπουδαία ποίηση της σε μια αναμέτρηση που καταθέτει το ποιητικό και το προσωπικό. Η Ομάδα ΜΑG εμφανίζεται με την παράσταση «Ενας» και μέσα από αυτή την έκτη της περφόρμανς συνεχίζει να ερευνά τα όρια του θεατρικού γεγονότος. Η παράσταση αντλεί υλικό, τόσο σε περιεχόμενο όσο και στην ίδια τη μορφή της, από δύο βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης: την εμμονή και την επανάληψη.

Τέλος, ο Στάθης Γραφανάκης κλείνει τον κύκλο των παραστάσεων με το έργο «-Ο- Εχθρός του Λαού - Μια Εθνική Ενδοσκόπηση», που βασίζεται στο έργο του Ιψεν «Ενας Εχθρός του Λαού». Παίζουν: Βασίλης Κουκαλάνι, Δημήτρης Πουλικάκος, ΓεωργήςΤσαμπουράκης, Δημήτρης Λιόλιος, Σίμος Πατιερίδης, Σύρμω Κεκέ, Καλλιόπη Σίμου, MarlonTarnow, ΝicoEhrenteit, Συμπολίτες Αθηναίοι.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=428253&h1=true

Σχόλια