«Επίτρεψέ μου να σου χορέψω» λέει τώρα η Αΐντα Γκόμεθ


Την πρωτογνωρίσαμε στο Ηρώδειο ως τολμηρή Σαλώμη. Στον ίδιο χώρο - αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - την απολαύσαμε ως φλογερή Κάρμεν. Τώρα, η Αΐντα Γκόμεθ επιστρέφει στην Αθήνα και το Μέγαρο με τη νέα της παραγωγή η οποία έχει τίτλο «Permiteme Bailarte» («Επίτρεψέ μου να σου χορέψω») η οποία θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Δεκεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη θρυλική ισπανίδα χορεύτρια Πιλάρ Λόπεθ.

«Πάντοτε είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στην Αΐντα Γκόμεθ γιατί είναι εξαιρετική, ταλαντούχα, ευαίσθητη, έξυπνη και εργατική και μου αρέσει όταν τα άτομα με "λαϊκή φλέβα" όπως αυτή που διαθέτει η Αΐντα παρουσιάζουν εκλεπτυσμένες δουλειές» έχει δηλώσει ο διάσημος σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα για την καλλιτέχνιδα με την οποία έχει και ο ίδιος συνεργαστεί.

Στη νέα παραγωγή που παρουσιάζει με την ομάδα της - και έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία - το φλαμένκο φλερτάρει με την Οπερα και ταξιδεύει το κοινό στα μυστικά μιας μαγικής σχολής του ισπανικού μπαλέτου, της Μπολέρα. Εν προκειμένω η χορεύτρια αναλαμβάνει ένα είδος «σταυροφορίας» αφού η σπάνια αυτή ισπανική παράδοση κινδύνευε να χαθεί λόγω της μη διαφύλαξης, συντήρησης αλλά και εξέλιξης αυτών των χορών. Με την παράστασή της αυτή, η Γκόμεθ επιχειρεί και ένα ταξίδι στον χρόνο μέχρι την εποχή που η σχολή Μπολέρα πήρε σάρκα και οστά, καταγράφηκαν βηματισμοί, ρυθμοί και μελωδίες.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=430067

Σχόλια