Γ. Βώκος: Ο επίκαιρος λόγος της φιλοσοφίας


Για τον καθηγητή της Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γεράσιμο Βώκο, ο Αριστοτέλης κι ο Πλάτωνας, ο Μακιαβέλι κι ο Χιουμ, ο Σπινόζα κι ο Τοκβίλ, δεν συγκροτούν μία πινακοθήκη με αγάλματα αλλά έναν κόσμο ζωντανών ανθρώπων.

Στον κόσμο αυτόν επιχειρεί ο ίδιος να μυήσει όχι μόνο τους φοιτητές του αλλά και τους αναγνώστες της εφημερίδας «Το Βήμα», μέσα από τις επιφυλλίδες του που δημοσιεύονται επί μία 15ετία.

Μερικά από τα κείμενά του αυτά περιελήφθησαν στο βιβλίο του «Επιφυλλίδες - Πολιτική και Φιλοσοφία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγρα».

«Η σιωπή του Μακιαβέλι», «Το χιούμορ του Χιουμ», «Ο επίκαιρος δημοσιογραφικός λόγος του Μπαλζάκ», «Η κοινοτοπία του πολιτικού λόγου», ορισμένοι από τους τίτλους της έκδοσης.
Το βιβλίο του Γεράσιμου Βώκου «Επιφυλλίδες - Πολιτική και Φιλοσοφία» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα (13:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Θα μιλήσουν ο διευθυντής του «Βήματος» κ. Αντώνης Καρακούσης, ο αναπληρωτής καθηγητής γλωσσολογίας και φιλοσοφίας της γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Σπύρος Μοσχονάς και ο κ. Γιάννης Σταυρακάκης, αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=429989&h1=true

Σχόλια