Συνωστισμός στο Αρσάκειο για τη «Νύχτα Βιβλίου», Εκατοντάδες φίλοι του βιβλίου με τα βιβλία υπό μάλης σχημάτιζαν ουρά


Αδιαχώρητο έγινε την Πέμπτη το βράδυ στην ταράτσα του Πόλις καφέ όπου και διοργανώθηκε η πρώτη βραδιά Booknight από την αλυσίδα των Public.

Εκατοντάδες φίλοι του βιβλίου, νεαροί και μεσήλικες, με τα βιβλία υπό μάλης ή μέσα σε σακούλες του Βασιλόπουλου ή του Hondos σχημάτιζαν ουρά γύρω από το τετράγωνο του Αρσακείου προκειμένου να καταφέρουν να ανέβουν στο χώρο της εκδήλωσης και να αφήσουν ένα τουλάχιστον βιβλίο, σαν εισιτήριο- αντίδωρο- σε αυτή την ωραία βραδιά.

Τα βιβλία σε στοίβες μαζεμένα στα σκαλάκια ή πάνω στο καφέ Πόλις ξεχείλιζαν και όλοι έβλεπαν με ένα χαμόγελο οι σωροί των βιβλίων να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν όσο περνούσε η ώρα. Το κίνητρο ήταν δυναμικό, τα βιβλία αυτά θα ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες φορέων όπως οι Φυλακές Γυναικών Ελαιώνα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, οι Παιδικές Καταστηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα, το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» και το Γηροκομείο Αθηνών.

Μπορεί η οργάνωση να ήθελε έναν μεγαλύτερο χώρο, να είχε κάποιες οργανωτικές ατέλειες, να χρειαζόταν μεγαλύτερο χώρο, να έπρεπε να έχει ως ομιλητές μεγάλους συγγραφείς και όχι δεύτερους ηθοποιούς ή «καμένους» τηλεπαρουσιαστές αλλά είχε πάθος για προσφορά. Η βραδιά απέδειξε ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη να δείξει την αλληλεγγύη του με άλλους, να ενωθεί με τον συνάδελφο του με αφορμή το βιβλίο.

Η εκστρατεία του Public «“Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα. To έχεις διαβάσει;» μπορεί να γίνει αφορμή μιας θετικής τάσης σε αυτούς τους γκρίζους καιρούς. Ο κόσμος έδειξε σε όλους ότι χρειάζεται ουσιαστικές προτάσεις. Και το βιβλίο αποτελεί μια πρόταση ζωής.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=423820&h1=true

Σχόλια