Να αποφασίσει ο λαός για την ευρωπαϊκή ή όχι πορεία της χώρας, δηλώνει ο Δ.Δασκαλόπουλος

Την άποψη ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει εάν επιθυμεί να συνεχίσει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο ή μόνη της, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης.

Εξηγώντας την πρότασή του για δημοψήφισμα, ο κ. Δασκαλόπουλος ξεκαθάρισε πως το ερώτημα δεν είναι εάν συμφωνούμε ή όχι με το μνημόνιο, αλλά εάν επιθυμούμε να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε πως το δημοψήφισμα αποτελεί λύση «πολιτικά υγιή και αξιοπρεπή» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας ή «να προχωρήσουμε μόνοι μας, χωρίς τους όρους που μας ενοχλούν και τα δισεκατομμύριά τους».

Ο κ. Δασκαλόπουλος διαφώνησε με την άποψη ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι προδιαγεγραμμένο, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά του μνημονίου.

Επισήμανε, δε, πως το ερώτημα δεν είναι για το μνημόνιο, αλλά για την προσπάθεια να διασωθεί η χώρα.

«Ο λαός δεν ξέρει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και πόσο επώδυνα μέτρα χρειάζεται να λάβουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια κι αν δεν πετύχουμε θα βρεθούμε εκτός ΕΕ. Πιστεύω, λοιπόν, πως οι Έλληνες είναι ώριμοι και θα απορρίψουν την ιδιοτέλεια και τον καιροσκοπισμό εκείνων που προσπαθούν να κρατήσουν την χώρα κολλημένη».

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός εξετάζει ην πρόταση για το δημοψήφισμα, ο Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για υπεκφυγή του πρωθυπουργού, που δεν ελέγχει ούτε κυβέρνηση, ουτε κοινοβουλευτική ομάδα.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231110176

Σχόλια