Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων


Από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και με ελεύθερη είσοδο θα είναι ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης την Τετάρτη 18 Μαΐου και οι επισκέπτες του θα έχουν ανανεωμένη πληροφόρηση, αλλά και τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις σημαντικές επιγραφές του.

Εκτός από τις νέες πινακίδες των εκθεμάτων, 25 μεγάλοι γυάλινοι πίνακες θα σηματοδοτούν εποχές και ενότητες, δίνοντας ιστορικά στοιχεία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιόδων και υπογραμμίζοντας το ρόλο των έργων της αρχαίας τέχνης στις τότε κοινωνίες.

Επιπλέον, δύο μεγάλες πινακίδες θα παρουσιάζουν α) τα υλικά των γλυπτών και τα εργαλεία επεξεργασίας τους, β) τα χρώματα των γλυπτών, δείγματα ορυκτών χρωμάτων και δοκιμές σε μάρμαρο.

Την ίδια μέρα θα αρχίσει και η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος για την ανάδειξη των πολύτιμων επιγραφών του Μουσείου και την εξοικείωση των επισκεπτών με την ανάγνωση και κατανόησή τους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8:30 μ.μ. το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/168684/mesanuhta-sto-mouseio-tis-akropolis-/

Σχόλια