“Ναι” στη συμβίωση, αλλά για διαφορετικούς λόγους

Σημαντικές διαφορές έχουν οι άντρες και οι γυναίκες στους λόγους για τους οποίους συγκατοικούν με το έτερο τους ήμισυ, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Family Issues.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξέτασε 192 νέους ηλικίας από 25 ως 30, με τους μισούς να είναι άνδρες και τις μισές γυναίκες.

Όπως έδειξε λοιπόν η έρευνα η πλειψηφία όλων των συνεντευξιαζόμενων συμφώνησε σε ένα πράγμα: ότι η συγκατοίκηση με το άλλο τους μισό είναι κάτι δεδομένο ή εν πάσει περιπτώσει φυσιολογικό.

Ωστόσο, οι διαφορές για τους λόγους της συγκατοίκησης είναι διακριτές ανάμεσα στα δύο φύλα.

Οι γυναίκες θεωρούν πως ο κυριότερος λόγος για να συμβιώσουν είναι η "αγάπη", σε αντίθεση με τους άνδρες που λένε ότι ο λόγος είναι ότι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να κάνουν σεξ .

Επιπλέον οι γυναίκες βλέπουν τη συγκατοίκηση ως ένα στάδιο πριν το γάμο, σε αντίθεση με τους άνδρες που θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος για να δεις αν μπορεί να έχει προοπτική η σχέση σου.

Τέλος, όσον αφορά τις αρνητικές εκφάνσεις της συμβίωσης, οι γυναίκες υπερτονίζουν την «συνήθεια» ενώ οι άνδρες τον περιορισμό της ελευθερίας τους.

http://cosmo.gr/LoveSex/309575.html

Σχόλια