Έχουμε αποτρελλαθεί...

Είναι θετικό που ο Καμίνης ορκίστηκε ''πολιτικώς''; Μάλιστα...

Η επιλογή του κ. Γιώργου Καμίνη να ακουλουθήσει το πολιτικό τυπικό στη σημερινή τελετή ορκομωσίας των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων τον καταγράφει ως τον πρώτο δήμαρχο Αθηναίων που ορκίζεται με πολιτικό όρκο. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει τμήμα των αιρετών που εξελέγησαν με το συνδυασμό του ενώ άλλοι θα βάλουν το χέρι στο ευαγγέλιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης είναι προσκεκλημένος στην τελετή ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλ. Κοτζιά, η οποία έχει ορισθεί για τις 5 το απόγευμα σήμερα. Μάλιστα, αναμένεται ότι ο κ. Ραγκούσης θα εκφωνήσει τον πολιτικό όρκο στον οποίο θα ορκισθούν όσοι ακολουθήσουν αυτό το τυπικό. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματισθεί να παρευρεθεί ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να ορκίσει όσους από τους νεοεκλεγμένους επιλέξουν τον θρησκευτικό όρκο.

Πάντως, νωρίτερα το πρωΐ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», πανεπιστημιακός κυρία Ελένη Πορτάλιου με τον κ. Καμίνη, του εξέφρασε την αντίθεσή της τόσο στην παρουσία του κ. Ραγκούση όσο και του κ. Ιερώνυμου. Οπως επεσήμανε η κυρία Πορτάλιου στο «Βήμα» «δεν συνάδει η παρουσία εκπροσώπου ενός (οποιουδήποτε) θρησκευτικού δόγματος σε διαδικασίες που αφορούν έναν κοσμικό θεσμό, ενώ η παρουσία ενός υπουργού αντιστρατεύεται τη λογική της ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης». Επιπλέον, η Ανοιχτή Πόλη θα εκφράσει στον δικό της πολιτικό όρκο την αντίθεση με το μνημόνιο, δηλώνοντας μάλιστα ανυπακοή, όπως τόνισε η κυρία Πορτάλιου, στους αντισυνταγματικούς νόμους ΔΝΤ-κυβέρνησης-ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κίνησης πολιτών «Επιμένουμε Αθήνα» κ. Γ. Αμυράς θα επιλέξει πολιτικό όρκο και αναμένεται να προβεί σε δήλωση στην οποία θα δίνει έμφαση στην αφαίρεση, ύστερα από δικαστική απόφαση, μιας έδρας από τον συνδυασμό του.

Επίσης, με πολιτικό όρκο θα ορκισθεί ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Κωνσταντίνου και οι δυο κοινοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο κ. Κωνσταντίνου θα συνοδεύσει την παρουσία του στην ορκομωσία με τοποθέτηση στην οποία θα εκφράσει την αντίθεσή του με το μνημόνιο, θα ζητήσει τη διαγραφή χρεών του Δήμου Αθηναίων και θα αναφερθεί στα δικαιώματα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=375362&ct=32&dt=29/12/2010#ixzz19VJKgpnV

Σχόλια