Εικόνες του Αγίου Όρους σε μία έκθεση φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη


Μια έκθεση με μια ιδιαίτερη φωτογραφική τεχνική παρουσιάζεται από την Δευτέρα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Ο Τόμας Μοζίνσκι φωτογραφίζει εικόνες του Αγίου Όρους και τις παρουσιάζει με τρόπο ζωγραφικό.

Με μια τεχνική της φωτογραφίας η οποία ξεκίνησε να χρησιμοποιείται το 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα επιλέγει να μας παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος των εικόνων της έκθεσης «Άγιο Όρος. Ένας τόπος κατάληξης», ο Πολωνός φωτογράφος Τόμας Μοζίνσκι.

Πρόκειται για την τεχνική του διχρωμικού κόμμεος, η οποία προσδίδει μια εικαστική διάσταση στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, που παραπέμπουν σε ζωγραφικό πίνακα.

Στην έκθεση ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει φωτογραφίες από τα έξι ταξίδια του δημιουργού στο Άγιο Όρος (2001-2003, 2007-2009), με τους ανοιχτούς χώρους, τη θέα, τον ουρανό και τη θάλασσα να κυριαρχούν στα θέματά του.

Ο ίδιος λέει ότι δεν παύει να επιστρέφει στον τόπο που φωτογραφίζει, προσπαθώντας να αποτυπώσει την ουσία του κάθε χώρου, να συλλάβει το νόημα ενός τόπου που, παρά τις συνεχείς αλλαγές, συνεχίζει να υπάρχει στο χρόνο.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2, τηλ. 2313306400) έως τις 30 Δεκεμβρίου. Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2010.

To in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231065688

Σχόλια